Несподіване відкриття про мелену каву: що насправді ви п'єте щоранку
Особливу увагу слід звернути людям з алергією на морепродукти.
Лондонський лікар Сермед Межер розкрив неприємну правду про мелену каву. За його словами, люди, які купують мелену каву, можуть несвідомо споживати мікроскопічні частинки тарганів.
Під час збору врожаю, обробки та помелу кавових зерен практично неможливо повністю уникнути забруднення комахами, які потрапляють у контакт із зернами на полях, складах або виробничих підприємствах. Особливо це стосується тарганів, яких багато в тропічних та субтропічних регіонах, де вирощують та переробляють каву.
За оцінками Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA), до 10% кожного пакету кавових зерен може містити фрагменти комах. FDA вважає такий рівень безпечним для споживання людиною. Особливу увагу слід звернути людям з алергією на морепродукти.
Небезпека для алергіків:
Доктор Межер застерігає людей з алергією на морепродукти уникати меленої кави, оскільки вони можуть реагувати на білок тропоміозин, який містяться в тарганах.
Симптоми алергічної реакції:
- Червоний висип на тілі
- Поколювання або свербіж у роті
- Набряк губ, обличчя або очей
- Біль у животі або блювота
- У серйозних випадках можливий анафілактичний шок
Незважаючи на це відкриття, доктор Межер продовжує пити дві чашки кави на день і радить своїм підписникам робити те саме, щоб отримувати користь для здоров'я. Дослідження показують, що кава може знизити ризик діабету 2 типу, серцевих нападів, інсульту та деменції.
Більше новин читайте на GreenPost.