Неймовірно смачний та простий осінній десерт: як приготувати запечені яблука
Ці теплі, ароматні, смачні десерти відмінно підійдуть для холодних осінніх вечорів.
Печені яблука — це смачні, а головне, корисні ласощі, які багаті на вітамін С, калій і пектини. Фрукти запікаються в духовці, мікрохвильовій печі або в мультиварці з додаванням різних спецій, сухофруктів і меду. Яке б поєднання продуктів ви не вибрали, страва обов’язково вам сподобається.
Тим більше, приготувати його можна з того, що завжди є в холодильнику у кожної господині. Залишилося розібратися, як зробити печені яблука сімейною стравою. Може спочатку вибрати цікавий рецепт?
Яблука, запечені з вершковим сиром
Ніжна начинка, що нагадує чізкейк, чудово поєднується з кисло-солодкою фруктовою м’якоттю.
Інгредієнти:
- Яблука 6 штук
- Вершковий сир (крем-сир) 230 г
- Цукор 50 г
- Ванільний екстракт 1 ч. ложка
- Яйце 1 штука
- Мелена кориця 1 ч. ложка
Можна додати: Родзинки та волоські горіхи за смаком
Приготування:
1. Зріжте з яблук верхівки. Дістаньте серцевини та частину м’якоті.
2. Змішайте крем-сир із цукром. Додайте ванільний екстракт, яйце і корицю і збийте віничком чи міксером.
Екстракт можна замінити дрібкою ваніліну.
3․ Наповніть фрукти сирною сумішшю. Поставте у форму.
4․ Запікайте 20–25 хвилин при температурі 180°C. Начинка має схопитися.
5․ Охолоджені яблука при бажанні прикрасьте родзинками та горіхами.
Яблука, запечені з бананом та варенням
Обов’язково спробуйте цей найніжніший десерт із цілою палітрою фруктових ароматів. Використовуйте різні види варення та джемів, щоб щоразу отримувати страву з новим смаком.
Інгредієнти:
- Яблука 5 штук
- Банан 1 штука
- Варення чи джем 3-4 ст. ложки
Можна додати: Цукрову пудру та м’яту за смаком
Приготування:
1․ З яблук зріжте верхівки так, щоб вийшли кришечки. Видаліть м’якоть, залишивши не надто тонкі стінки.
Для цього рецепту відмінно підійдуть великі та середні соковиті яблука із щільною м’якоттю.
2․ Банан подрібніть та змішайте з варенням.
Чудово підійде варення з кисло-солодким смаком.
3․ Наповніть яблучні барильця сумішшю, що вийшла, і прикрийте кришечками.
4․ Запікайте приблизно 25–30 хвилин при температурі 180 °С.
5․ Перед подачею можна посипати десерт цукровою пудрою та прикрасити гілочками м’яти.