Щоб зробити свій сніданок максимально корисним, треба знати, які продукти не приносять зранку нічого хорошого організму та навіть можуть завдати шкоди.
Зранку краще відмовитися від споживання кави з вершками чи каш, які були приготовані на основі вершків. Річ у тім, що природні жири та лактоза можуть подразнити організм, який ще не прокинувся та викликати розлад шлунку.
Телятину та свинину та баранину взагалі краще споживати в обмежених кількостях, а зранку зовсім небажано вживати червоне м'ясо. Телятина, баранина та свинина – дуже важке м'ясо для ранку, яке може залишити неприємну важкість у шлунку та зіпсований настрій на весь день.
Попри стійку впевненість, що варені або підсмажені сосиски можна подавати на сніданок – це твердження хибне. Як і м'ясо, будь-які ковбасні вироби є занадто важкими для вранішнього перекусу.
Якщо ви звикли робити на сніданок канапки на білому хлібі, доведеться відмовитися від цього продукту. Білий хліб спонукає організм накопичувати жири та вуглеводи, тож, харчуючись зранку білим хлібом, ви ризикуєте набрати кілька зайвих кілограмів.
Ці продукти не варто їсти зранку через великий вміст солі – вона буде застоюватися в організмі та зменшить рухливість тіла.
У напоях, які ви купили в магазині, міститься величезна частка цукру. Щоб не набирати зайвої ваги та не забивати калоріями організм, варто надати перевагу звичайній склянці води чи фрешу.
Так, романтизований "французький сніданок" краще не практикувати на постійній основі – у солодких круасанах міститься не тільки багато калорій, але і глюкози, яка уповільнює розщеплення жирів.