Догори
Дати відгук

Не могла їсти й пити: куріння вейпу лише протягом одного року викликало у дівчини стан, схожий на герпес (ФОТО)

Стверджують, що нерегульована продукція для вейпінгу навмисне розроблена для дітей.

3 хв на прочитання01 Липня 2024, 11:49
22-річна жінка курила вейп кілька разів на тиждень протягом останнього року, коли у неї з’явилися виразки в роті та навколо нього 22-річна жінка курила вейп кілька разів на тиждень протягом останнього року, коли у неї з’явилися виразки в роті та навколо нього
Поділитись:

22-річна дівчина з Індонезії звернулася до лікарів кафедри оральної медицини Університету Індонезії зі скаргами на виразки та прищі всередині та навколо рота, які кровоточили й були настільки болючими, що вона не могла ні їсти, ні пити. Пацієнтку перевірили на герпес, але результати виявилися негативними. Після опитування про зміни способу життя виявилося, що вона почала вживати електронні сигарети приблизно за рік до того, як у неї почалися симптоми, але ніколи не відчувала жодних проблем. Про це розповідає Daily Mail.

Індонезія Мультиформна еритема Герпес Електронні сигарети Вейп
Фотографії з історії хвороби пацієнтки, які показують її стан, коли вона вперше відвідала лікарів

Вище наведено фотографії з історії хвороби пацієнтки, які показують її стан, коли вона вперше відвідала лікарів

Незадовго до появи симптомів жінка, яка ніколи не курила традиційні сигарети, змінила рідину для вейпінгу, щоб спробувати інший смак.

Лікарі змогли нарешті діагностувати у неї мультиформну еритему порожнини рота, тип захворювання шкіри, схожого на алергічну реакцію, яке рідко спостерігається в роті та навколо нього. Розробивши схему лікування, фахівці також наголосили, що дівчина повинна припинити вживати сигарети.

Лише за тиждень у пацієнтки відбулося значне покращення.

Науковці, оприлюднивши цей випадок в американському медичному журналі, сказали, що він, імовірно, «пов’язаний із вейпом».

Вони зазначили, що мультиформну еритему можуть спровокувати деякі речовини в електронних сигаретах, такі як пропіленгліколь, гліцерин, нікотин, ароматизатори й інші токсини.

Мультиформна еритема зазвичай спричинена інфекцією, такою як герпес, або бактеріальними чи грибковими інфекціями. Симптоми включають рожеві та червоні ураження шкіри та рота, які іноді можуть свербіти чи боліти, а також біль у суглобах, лихоманку та свербіж. Захворювання може виникати по всьому тілу й рідко обмежується лише ротовою порожниною.

Незначні випадки шкірного захворювання можуть минути самі собою, у той час як складніші випадки можуть потребувати лікування стероїдами, ліками від алергії, антисептиками чи противірусними засобами залежно від першопричини.

У крайніх випадках може знадобитися госпіталізація, якщо пацієнт не може їсти, відчуває сильний біль або сильне зневоднення. Лікарі також можуть застосовувати прохолодні компреси та вводити антибіотики.

Вейпінг пов’язаний із низкою побічних ефектів для здоров’я, включаючи подразнення рота та горла, подразнення очей, задишку, втому та рак легень.

Рекламована як безпечніша альтернатива традиційним сигаретам і допоміжний засіб у відмові від куріння, індустрія вейпінгу зазнала критики через свій маркетинг, націлений на маленьких дітей, і відсутність довгострокових даних про те, як пристрої впливають на здоров’я людей.

Офіційні особи та критики стверджують, що нерегульована продукція для вейпінгу навмисне розроблена для дітей і продається дітям із барвистою упаковкою та фруктовим або цукерковим смаком.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Домашній кетчуп Рецепт Соусу з Помідорів Як приготувати кетчуп
Буде смачніший магазинного: як приготувати домашній кетчуп з помідорів
1 хв на прочитання33 хвилини тому
Сьогодні 3 липня Всесвітній день без поліетиленових пакетів
Всесвітній день без поліетиленових пакетів: екологічна свідомість в дії
2 хв на прочитаннягодина тому
Експорт зерна Вантажі Укрзалізниця Перевезення
«Укрзалізниця» збільшила експорт зерна на 43%: за останні півроку перевезено більше 90 млн тонн вантажів
1 хв на прочитаннягодина тому
Досвідчені дачники Попелиця Боротьба з Шкідниками
Досвідчені дачники розповіли про засоби, які завжди врятують грядки від попелиці
1 хв на прочитання2 години тому
Лимонний сорбет — літній десерт лише з трьох інгредієнтів
2 хв на прочитання9 годин тому
Сад каменів — незвичайне рішення для ландшафтного дизайну
1 хв на прочитання10 годин тому
За кинутий недопалок - штраф 50 євро: досвід Німеччини у протидії незаконному викиданню відходів
2 хв на прочитанняВчора
Затоплення с/г угіддь та сходження селевих потоків: ДСНС попереджає про зміну гідрологічної ситуації
2 хв на прочитанняВчора