Догори
Дати відгук

Названий продукт, що допомагає зменшити одразу і цукор, і холестерин

Фрукт допоможе роботі серця, знизить ризик діабету, стабілізує рівень ліпідів.

1 хв на прочитання31 Травня 2023, 06:50
Поділитись:

Дієтологи часто рекомендують включити в раціон авокадо, щоб наситити організм клітковиною, корисними жирами та потужним вітамінним складом. Все це дає один продукт. Так, у фрукті є практично вся група вітамінів В. І особливо – фолієва кислота, калій, вітамін К, магній, бор, нікель, рубідій, молібден, фосфор, цинк.

Крім того, медики сходяться на думці, що авокадо в розумних кількостях можна їсти при цукровому діабеті. Одна з переваг продукту - повна відсутність цукрів. "Низький глікемічний індекс легко вбудовує його в раціон людей з обмеженням вуглеводів", - зазначила лікар-ендокринолог Зухра Павлова.

Інша перевага плода - олеїнова кислота, що є в маслі авокадо. В останньому є фітостероли, які сприяють зниженню холестерину в крові.

"Фрукт допоможе роботі серця, знизить ризик діабету, стабілізує рівень ліпідів", - наголосила гастроентеролог Ганна Каршієва.

Зарубіжні дослідники також з'ясували, що набір антиоксидантів в авокадо сприятливо впливає на мозкову тканину, тим самим покращуючи роботу головного мозку. Про це пише Food.news з посиланням на опубліковане в журналі Current Developments in Nutrition дослідження.

Головне протипоказання - немає авокадо при індивідуальній непереносимості.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я