Андрес Ардісон Корат, докторант Гарвардського університету, у своїй дисертації за 2018 рік продемонстрував між молочними продуктами та хронічними захворюваннями. У ході дослідження вдалося виявити, що вживання діабетиками пів чашки морозива на день може знизити ризик виникнення проблем із серцем. Про це повідомило видання The Atlantic.
Питання про те, як десерт, який містить велику кількість цукру та насичених жирів, може протистояти діабету, досі турбує вчених. Згодом команда дієтологів з Гарварду продовжила дослідження: вони аналізували результати попередніх експериментів та проводили тести. Вчені почали збирати дані, присвячені діабету 2 типу. У 2005 році фахівцям вдалося виявити, що споживання молочних продуктів із низьким вмістом жиру може знизити ризик виникнення цукрового діабету.
За результатами дослідження, у чоловіків, які на день вживали дві чи більше порцій нежирного чи зовсім знежиреного молока, ризик виникнення діабету був на 22% нижчим. Водночас чоловіки, які їли дві та більше порцій морозива на тиждень, мали ідентичні результати. Теорію підтвердив Ентоні Говард-Кроу, блогер, якому вдалося позбутися 32 кілограмів та помітив покращення в аналізі крові після вживання протягом 100 днів лише морозива та протеїнових добавок.
Дослідження у цій галузі продовжуються й досі спантеличують вчених. Поки експериментів, які б доводили їхню хибність, немає.
У науці є багато такого, що не зовсім зрозуміло середньостатистичному Джо (наприклад, мені), але якщо вчені стверджують, що морозиво корисне для здоров'я, я з радістю погоджуся з цим - говорить Корат.
Більше новин читайте на GreenPost.