Названо три прості способи прибрати антибіотики з птиці, риби чи м'яса

1 хв на прочитання07 Травня 2023, 00:38
Перелік агропродукції, що має обмежений термін та особливий режим зберігання

Не поспішайте відразу готувати м'ясо після купівлі чи розморожування.

Не варто відразу готувати м'ясо, рибу чи птицю після купівлі чи розморожування, розповідає «Лікар у кишені».

Попередньо замочіть м'ясо або птицю, рибу у воді, звичайній або мінеральній, і витримайте близько години. Можна додати у воду трохи солі або лимонного соку, це допоможе «витягнути» з м'яса небезпечні сполуки.

Також варто готувати на вторинному бульйоні, а перший зливати: під час варіння м'яса або птиці, риби, багато чужорідних речовин ідуть у воду. Після закипання варто проварити м'ясо не більше 10-15 хвилин, злити бульйон, потім додати чисту воду і готувати вже як зазвичай.

Краще прибрати з тушки плівки, шкіру і жир: вони накопичують найбільше шкідливих речовин.

Принагідно нагадаємо, що антибіотики шкодять психіці — дослідження.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: