Догори
Дати відгук

Названо три продукти з клітковиною, які допомагають схуднути

Більшість продуктів із високим вмістом клітковини досить низькокалорійні

3 хв на прочитання09 Жовтня 2023, 23:54
Поділитись:

Дорослій людині в день необхідно близько 14 г клітковини на кожну 1000 ккал.

Це приблизно 25-38 г, але це не означає, що ви не можете або не повинні вживати більше.

Доведено, що вживання 30 грамів клітковини щодня допоможе вам схуднути так само ефективно, як і більш сувора дієта. Про це пише Livestrong.com.

Більшість продуктів із високим вмістом клітковини досить низькокалорійні, що допоможе вам насититися, не турбуючись про перевищення норми калорій. Ось 5 лідерів за вмістом клітковини.

Нут

Нут є чудовим доповненням до раціону через його користь для вашого здоров'я. Крім того, існує безліч варіантів приготування нуту, один з яких обов'язково припаде вам до душі. Нут можна запекти і використовувати замість хрустких снеків на перекус, можна додавати в салати і рагу, а також у хумус.

Нут багатий на вітаміни та мікроелементи, такі як цинк, залізо, фосфор, магній, калій, мідь і багато інших. Дослідження показують, що люди, які регулярно споживають нут, вдвічі рідше страждають від ожиріння.

У нуту низький глікемічний індекс, а це означає, що він містить більше клітковини та жиру, повільніше засвоюється й перетравлюється, що допомагає вам довше залишатися ситим і рідше переїдати. Дослідження, проведене в журналі "Nutrition" за серпень 2020 року, показує, що, оскільки перекуси можуть становити майже 24% ваших щоденних калорій, перекус на основі нуту є чудовим варіантом.

Груші

Груші багаті антиоксидантами і сповнені води, що допомагає підтримувати водний баланс та відчуття ситості. Згідно з дослідженням Nutrients, проведеним у серпні 2019 року, було виявлено, що вживання в їжу продуктів, багатих на H2O, значною мірою сприяє споживанню води загалом і може мати позитивний вплив на склад тіла.

Часто, коли ви не допиваєте норму води, то плутаєте спрагу з голодом. Якщо це так, то перед тим, як зупинитися на якомусь калорійному перекусі, з'їжте фрукт із високим вмістом рідини, наприклад, — грушу.

Грушу можна їсти свіжою, додавати в салат, смузі або запікати.

Малина

 


Ви хочете багато клітковини і мало калорій? Малина — незамінний продукт для тих, хто хоче схуднути. Малина може похвалитися значною кількістю клітковини для таких маленьких ягід.

Вживання фруктів уже давно асоціюється з підтриманням здорової ваги. Хоча фрукти сповнені простих цукрів (а не доданого цукру) вони борються з ожирінням та рекомендуються до вживання тим, хто хоче схуднути.

Суміш протизапальних антиоксидантів, високий вміст води та клітковини в малині робить її супер ягодою. Ви можете насолоджуватися нею в сирому вигляді, змішувати зі смузі (свіжу або заморожену) або додавати в улюблену вівсянку, щоб отримати ще більше клітковини.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Знижує рівень цукру в крові Корисні напої Чай
Названо чай, який знижує рівень цукру в крові до мінімуму: коштує копійки
1 хв на прочитання2 години тому
Викрито організовану групу лікарів.
Фото: ДБР, ілюстративне
Викрито організовану групу лікарів, які підробляли документи для отримання інвалідності
1 хв на прочитанняВчора
Кільце i.Con та контрацептиви STEYE
«Розумні» презервативи: нові технології дарують нові можливості подбати про своє здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Небезпека гемофільної інфекції. Фото ілюстративне
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитанняВчора
У разі проковтування забарвлює губи дитини в синій колір: у США вирішили проблему дітей, які ковтають батарейки
3 хв на прочитанняВчора
Боротьба немовлят, що плачуть: у Японії пройшов фестиваль незвичайного сумо — у ньому беруть участь однорічні діти (ФОТО)
3 хв на прочитанняВчора
Щеплення проти гепатиту В: відповідь МОЗ, чому не варто відкладати
2 хв на прочитанняВчора
Кліматична криза — це також криза психічного здоров'я: що науковці говорять про стрес через наслідки змін клімату
3 хв на прочитанняВчора