Серце – це частина серцево судинної-системи, яка транспортує корисні речовини і кисень по організму, забезпечуючи його життєдіяльність. Його важливо підтримувати в тонусі.
Якщо є проблеми з тиском, то, на думку дієтолога Елеани Кайданян, слід сконцентруватися на харчуванні з достатнім вмістом калію та низьким вмістом натрію.
Останнє, як правило, у великій кількості присутнє в напівфабрикатах та різного роду готовій їжі з супермаркетів та закладів громадського харчування. Причому людина настільки звикає до смаку "магазинної" їжі, що згодом або починає відмовлятися від домашньої, або засипає її великою кількістю різних приправ (які знову ж таки часто містять багато натрію).
Крім того, містить велику кількість шкідливих жирів, калорій, канцерогенних сполук має смажена їжа. Така їжа є основним провокатором підвищення артеріального тиску, що попереджають медики.
До слова, спеціалісти радять: корисний чи шкідливий майонез для організму людини.
Насамперед прибрати з раціону, щоб зберегти серце здоровим, слід цукор, вважає кардіолог Ганна Кореневич. Лікар зазначає, що всілякі десерти і сам цукор не тільки є провокаторами ожиріння, а й атеросклерозу.