Названо три продукти, що швидко руйнують серце та судини

1 хв на прочитання01 Червня 2022, 08:37

Стало відомо, що робить стінки судин пухкими.

Серце – це частина серцево судинної-системи, яка транспортує корисні речовини і кисень по організму, забезпечуючи його життєдіяльність. Його важливо підтримувати в тонусі. 

Якщо є проблеми з тиском, то, на думку дієтолога Елеани Кайданян, слід сконцентруватися на харчуванні з достатнім вмістом калію та низьким вмістом натрію.

Останнє, як правило, у великій кількості присутнє в напівфабрикатах та різного роду готовій їжі з супермаркетів та закладів громадського харчування. Причому людина настільки звикає до смаку "магазинної" їжі, що згодом або починає відмовлятися від домашньої, або засипає її великою кількістю різних приправ (які знову ж таки часто містять багато натрію).  

Крім того, містить велику кількість шкідливих жирів, калорій, канцерогенних сполук має смажена їжа. Така їжа є основним провокатором підвищення артеріального тиску, що попереджають медики.

До слова, спеціалісти радять: корисний чи шкідливий майонез для організму людини.

Насамперед прибрати з раціону, щоб зберегти серце здоровим, слід цукор, вважає кардіолог Ганна Кореневич. Лікар зазначає, що всілякі десерти і сам цукор не тільки є провокаторами ожиріння, а й атеросклерозу.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: