Названо топ-6 найкорисніших овочів літа: рекомендовано до вживання
Споживання овочів може бути одним з найпростіших способів поліпшити своє здоров'я і самопочуття.
Овочі містять корисні вітаміни, мінерали та клітковину – необхідні для організму речовини.
Літо якраз у розпалі, тому саме час активно споживати сезонні овочі та фрукти. Ми підготували топ-6 найкорисніших овочів літнього сезону.
Кабачок
Кабачки з'являються в магазинах та на ринках з початку червня і залишаються там до осені. Їх смажать, фарширують і запікають, обсмажують на грилі, додають суп і готують їх оладки, рагу і ту саму «заморську» ікру. Це дієтичний продукт, який на 95% складається з води, насиченої корисними вітамінами та мінералами.
У кабачках містяться солі фосфору, калій, магній, кальцій, солі заліза, сірки, натрію, а також титан, алюміній, цинк та молібден. Все це у засвоюваній органічній формі, зрозумілій нашому організму. Найцінніші кабачки – не більше 25 см завдовжки. Краще їсти зі шкіркою.
Молода картопля
Найсмачніша і найпростіша страва - відварена молода картопля з кропом і вершковим маслом. У неї настільки тонка шкірка, що її можна навіть не чистити: досить добре вимити бульби та потерти їх мочалкою. В Одесі можна купити молоду очищену картоплю у нашому магазині Otvalentiny - її можна відразу кидати в киплячу воду.
У молодій картоплі міститься маса швидких вуглеводів, фосфору та калію. Він допомагає при гастритах та виразці, у тому числі й у період загострення цих захворювань.
Баклажани
Родини кабачка, але ще корисніші. У їхньому складі міститься вітаміни C, B, B2, PP, а також каротин, кальцій, натрій, калій, фосфор, залізо та магній. Завдяки тому, що в баклажанах багато калію, вони допомагають нормалізувати водний обмін в організмі, а також покращити роботу серця та зменшити вміст холестерину.
Щоб баклажани вийшли смачними, позбавтеся гіркоти: замочіть їх із сіллю, а потім готуйте. Їх можна смажити, тушкувати, запікати в духовці чи грилі.
Помідори
Смачні, ароматні, соковиті, ще й корисні. Їх можна їсти абсолютно у будь-якому вигляді: у сирому, смаженому, вареному, запеченому, у вигляді томатного соку або соусу.
У складі помідорів містяться легкозасвоювані органічні кислоти, а також пектини, вуглеводи та вітаміни. Особливо багато в них вітамінів групи B. Помідори корисні тим, у кого є проблеми із серцем, простатою та діагностовано онкологію.
Зелений горошок
Зелений горошок - знаменитий овоч. Він уміє захищати організм від радіоактивних металів. А ще у його складі більше корисної лимонної кислоти, навіть ніж у картоплі.
Зелений горошок не тільки смачний, але й має приємний вплив на організм. Наприклад, здатний розчиняти каміння у нирках та уповільнювати процес старіння шкіри.
Огірки
Свіжі, хрусткі, нескінченно пахнуть травою та водянисті. Вони ідеально поєднуються з м'ясними стравами та є головним компонентом літніх салатів.
У свіжих огірках є ферменти, завдяки яким швидше засвоюються білки тваринного походження. Також вони низькокалорійні і на 95% складаються з води, насиченої вітамінами C, B1, B2, P. Також вони багаті на клітковину, здатні збуджувати апетит і втамовувати спрагу.