Догори
Дати відгук

Названо сильні природні ліки від застуди: деталі

1 хв на прочитання02 Жовтня 2020, 15:33
Поділитись:

За даними провідного фармацевтичного журналу U. S. Pharmacist, існує більше 200 вірусів, які можуть викликати застуду. Діти можуть хворіти нею 6 - 8 разів на рік, дорослі - в два рази рідше. Стрес і брак сну можуть збільшити ризик захворіти.

Як додатковий засіб боротьби із застудою можна використовувати бузину, відому як sambucus nigra,  ягоду, яка має «антиоксидантні та імуномодулюючі властивості».

Дослідження показало, що добавки з цієї рослини зменшують симптоми грипу. Екстракт бузини давали щодня протягом трьох днів пацієнтам з симптомами грипу та ГРВІ. Потім група спостерігалася протягом додаткових шести днів разом з групою плацебо, у якій були такі ж симптоми. Після трьох днів лікування зникнення симптомів було продемонстровано у 46,7% пацієнтів, які отримували бузину.

Інше дослідження включало додавання екстракту бузини пацієнтам з грипом чотири рази на день протягом п'яти днів. Більшість пацієнтів в групі лікування повідомили про «помітне поліпшення» протягом чотирьох днів у порівнянні з групою плацебо. Групі плацебо вдалося досягти такого ж рівня поліпшення за вісім днів. Це відкриття припускає, що екстракт бузини може вдвічі скоротити тривалість симптомів, викликаних респіраторну інфекцію.

В той же час американські фармацевти застерігають від вживання сирих або недоварених ягід бузини. Вони можуть викликати запаморочення, слабкість, нудоту і ступор. Зверніть увагу все ж таки на екстракт. 

Додамо, є овоч, 15 грамів якого в день врятує від цукрового діабету, подагри і онкології.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.