В осінньо-зимовий період корисно їсти гарбуз. Помаранчевий колір цього овоча говорить про велику кількість бета-каротину, що перетворюється на вітамін А, що забезпечує хороший стан слизових тканин, що виконують у тому числі функцію місцевого імунітету, що служать бар'єром для вірусів.
Ще один корисний сезонний продукт, що допомагає не хворіти у холод, – це хурма, яка також насичена бета-каротином. Крім того, в хурмі багато вітаміну С, що має дуже велике значення для імунної системи.
Також в осінньо-зимовий сезон корисно їсти яблука. Їхнє вживання зміцнює здоров'я легень, покращує захист організму від респіраторних захворювань.
Допоможуть підтримати імунітет гриби. Цей продукт є джерелом вітаміну D. Головне, вживати в їжу перевірені гриби, оскільки зібрані в невідповідному місці, вони можуть містити в собі токсичні речовини, ввібрані з ґрунту.
Зверніть увагу на сезонні ягоди, такі як журавлина, горобина, шипшина, брусниця, глід. Включивши їх у свій раціон харчування, можна забезпечити організм вітамінами, антиоксидантами та мінералами, які допоможуть йому стати стійкішими до дії мігруючих інфекцій.