Догори
Дати відгук

Названо причини, чому рослинні олії можуть шкодити здоров'ю

Соняшникова, кукурудзяна та соєві олії визнані небезпечними.

1 хв на прочитання22 Травня 2023, 06:26
Поділитись:

Цікава інформація про властивості рослинних олій.

Вчені з університету Де Монфорта досліджували рослинні олії. Деякі результати цього дослідження виявилися несподіваними.

Соняшникова, кукурудзяна та соєві олії визнані небезпечними. Їхнє вживання сприяє виробленню токсинів, через які утворюються ракові пухлини. В рамках дослідження олії нагрівали — саме при нагріванні виробляються шкідливі речовини. Тому приготування їжі на цих оліях може спричинити негативні наслідки для здоров’я.

А оливкова, рапсова та пальмова олії виявилися нешкідливими — їх вживання тільки зміцнить здоров’я, якщо олії присутні в раціоні в помірній кількості.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитання27 хвилин тому
ФОТО: лінія електропередач / Укрінформ
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитаннягодина тому
Гріндавік. Зображення згенеровано ШІ
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: ілюстративне
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
1 хв на прочитання2 години тому
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання8 годин тому
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання8 годин тому
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитанняВчора