Названо продукти, що прискорюють одужання від коронавірусу

1 хв на прочитання20 Листопада 2021, 23:55

Ідеться про елемент, який бере участь у формуванні імунітету на клітинному рівні.

Дієтолог та нутриціолог Лера Лавскі перерахувала продукти, які надають допомогу у боротьбі організму з Covid-19. Про це повідомляє golos.ua.

Лікар порадила збагатити раціон людини, що лікується, їжею з рясним вмістом цинку. Справа в тому, що цей елемент бере участь у формуванні імунітету на клітинному рівні.

«Цинк міститься у продуктах тваринного походження: у м'ясі, у печінці, рибі та морепродуктах (устриці, молюски та оселедець). З рослинних джерел: зародки пшениці, бурий рис, овес, морква, горох, шпинат, цибуля та практично всі горіхи», — повідомила фахівець.

Визначити дефіцит цинку в організмі не складе труднощів. Так, експерт рекомендує звернути увагу на такі ознаки, як висипання, лущення на шкірі. Крім того, на нестачу цинку вказують дерматити, псоріаз та тривалий процес загоєння ран.

До слова, є чотири напої для зниження ризику серцевих захворювань та інсульту.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: