Догори
Дати відгук

Названо продукти, що підвищують ризик смерті на 40%

Вчені спостерігали за респондентами понад десять років.

1 хв на прочитання25 Червня 2022, 08:11
Image by Photo Mix from Pixabay Image by Photo Mix from Pixabay
Поділитись:

Вчені з фонду British Heart Foundation повідомили, що виявили групу продуктів, що підвищують ризик смерті від захворювань серця та судин на 40%. Дослідження було опубліковано у медичному журналі European Heart Journal

У дослідженні взяли участь понад 1,1 тисяч людей у віці близько 67 років, всі вони мали діагностовані захворювання серцево-судинної системи. Вчені спостерігали за респондентами понад десять років та проаналізували їх харчові звички.

Виявилося, що добровольці, у раціоні яких було багато ультраоброблених продуктів, мали більш високі ризики смерті в цілому, і зокрема, від серцево-судинних захворювань - на 40%. Автори дослідження зазначили, що людям, які мають такі захворювання, можна рекомендувати здоровіший раціон.

До ультраоброблених продуктів, згідно з використаною в дослідженні класифікації, відноситься їжа, що містить гідрогенізовані жири, модифіковані крохмалі, соєвий білок, м'ясо, отримане методом механічного обвалу, і так далі. Як повідомили фахівці, у Великій Британії на продукти ультраобробки припадає більше половини всіх споживаних калорій.

Для зниження ризиків рекомендується збільшити кількість клітковини в раціоні, знизити вміст солі, цукру та насичених жирів. Однак варто пам'ятати, що дієту, здатну допомогти в терапії, може підібрати тільки лікар.

До слова, часник ефективно сприяє очищенню печінки від токсинів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото: Todaysparent.com
На Волині матір учня притягнули до відповідальності за зйомку однолітка в туалеті.
1 хв на прочитання3 години тому
2 листопада Землю накриє магнітна буря: кому варто бути обережнішими
2 листопада Землю накриє магнітна буря: кому варто бути обережнішими
1 хв на прочитання8 годин тому
Сьогодні — День динамічної нешкідливості: філософія активного добра та мінімізації шкоди
Сьогодні — День динамічної нешкідливості: філософія активного добра та мінімізації шкоди
1 хв на прочитання11 годин тому
Як пережити зиму без вигорання
Як зберегти ментальне здоров’я взимку: поради психологині Катерини Флекман
8 хв на прочитання21 година тому
В Карпатах масово фіксують отруйну вогняну саламандру: її токсин викликає судоми та параліч
1 хв на прочитанняВчора
Їжа без жорстокості: чому світ дедалі частіше обирає веганство
2 хв на прочитанняВчора
Боротьба з порушеннями: 3,6 млн грн штрафів за антитютюновий закон
1 хв на прочитання31 Жовтня 2025
Гепатит як «бонус» до служби: чи достатньо не займатись незахищеним сексом і не користуватися чужою зубною щіткою
8 хв на прочитання31 Жовтня 2025
Більше з GreenPost