Догори
Дати відгук

Названо продукт, який знизить ризик серцевих хвороб

Він здатен знижувати рівень "поганого" холестерину.

2 хв на прочитання13 Жовтня 2023, 10:30
Поділитись:

В основу досліджень фахівців із Британії лягло виявлення популярних продуктів, які могли б хоча б мінімально допомогти пацієнтам із проблемами серця.

За результатами експерименту з’ясувалося, що вживання всього однієї невеликої скибочки сиру щодня знижує ризик інфаркту майже на чотирнадцять відсотків.

Виявилося, що якихось сорок грамів звичайного нежирного сиру здатне знижувати рівень "поганого" холестерину, таким чином, зменшуючи ймовірність судинних патологій.

Дієтологів результати досліджень британців не здивували, оскільки давно відомо, що у складі сирів міститься цілий комплекс мінералів, вітамінів та необхідних підтримки організму білків.

Включіть їх також у меню:

Імбир – стимулює кровообіг навіть в капілярах, знімає спазми за гіпертонії і головного болю.

Часник – стає корисним для серця, якщо його роздавити. Секрет у тому, що травматичний вплив на клітини часнику запускає утворення в них алліцину. Ця речовина чинить на кровоносні судини потужну стимулювальну дію і розріджує кров.

Щавель – щавлева кислота стимулює судинний тонус і розріджує кров.

Помідори – томатний сік знижує артеріальний і внутрішньочерепний тиск, тому його рекомендується пити за гіпертонії та глаукоми (судинного захворювання очей).

Молода картопля – в ній багато калію, тому вона чинить стимулювальну дію на серце і покращує провідність серцевого м'яза.

Авокадо – допоможе знизити рівень холестерину в крові, джерело бета-каротину і лікопіну, яке позитивно впливає на роботу серця.

Шпинат містить лютеїн, фолієву кислоту, калій. Знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань приблизно на 25%.

Соя– знижує рівень холестерину, природне джерело білків.

Чорний шоколад – покращує загальний стан здоров'я серця, знижує "поганий" холестерин і кров'яний тиск, а також збільшує приплив крові до мозку. Що більше в шоколаді міститься какао, то він корисніший.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.