Догори
Дати відгук

Названо продукт, який знижує ризик хронічних захворювань і уповільнює старіння

Медики рекомендують запровадити нову звичку, яка сповільнить старіння всього організму.

1 хв на прочитання12 Травня 2023, 21:00
Поділитись:

Якщо ви не знаєте, як уповільнити старіння, наука приготувала для вас дивовижну відповідь. Насправді руйнівні процеси в організмі можна значно загальмувати, якщо запровадити одну нову звичку.

Спеціалізований журнал опублікував дані вчених, які виявили зв'язок між прискоренням старості та недостатньою гідратацією. Простими словами - нестача води призводить до цілої низки наслідків, і не тільки зовнішніх.

Так, дослідники використовували сироватковий натрій як індикатор нестачі рідини в організмі. З'ясувалося, що у дорослих із перевищенням допустимого числа натрію частіше розвивалися хронічні захворювання. Вчені встановили, що оптимальний рівень натрію в крові має перебувати між 135 і 146 мЕкв/л.

Тобто, що вищий його рівень, то більший ризик розвитку інсульту, аритмії, серцевої недостатності, діабету та низки інших хвороб.

Цікавим виявилося й те, що учасники експерименту з ознаками раннього старіння мали набагато більший вміст натрію в сироватці. Таким чином, уповільнити старіння і запобігти розвитку небезпечних захворювань можна за допомогою простої очищеної води.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.