Догори
Дати відгук

Названо популярну їжу, яка викликає депресію

Яке саме харчування визиває депресивні стани.

1 хв на прочитання09 Вересня 2023, 13:30
Фото: Головна Фото: Головна
Поділитись:

У журналі PLOS One було опубліковано результати дослідження вчених Ісфаханського технологічного університету (Іран).

Вони повідомили, що ті люди, які вживають багато нездорової їжі рослинного походження – картопля, фруктові соки,продукти з високим вмістом цукру та очищені злаки, мають підвищений ризик розвитку занепокоєння, тривожних станів і депресії.

Вживання здорової рослинної їжі – цілісні зерна, корисні овочі, фрукти, горіхи, олії, бобові, кава і чай ніяк не пов’язані зі змінами ризику розвитку подібних розладів.

У дослідженні взяли участь 2456 здорових людей. Їх вік становить від 18 років і більше. Усі вони були уродженцями Ірану.

Збір інформації здійснювався у період із лютого 2018 по липень 2019 року. У учасників не мало бути жодних серйозних захворювань. Усі вони мали вживати протягом дня від 800 до 4200 кілокалорій на день.

Усі учасники також заповнили анкету, яка стосувалася їхньої статі, віку, соціально-економічного статусу, а також – звичок.

Вживання їжі оцінювали за допомогою опитування, всі питання стосувалися теми депресії та тривоги.

Результати продемонстрували, що ті учасники, які повідомляли про вживання великої кількості рослинної їжі, з більшою ймовірністю відчували симптоми занепокоєння та депресії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Найкорисніші продукти для жіночого здоров’я .
Найкорисніші продукти для жіночого здоров’я: що варто додати до щоденного раціону
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Todaysparent.com
На Волині матір учня притягнули до відповідальності за зйомку однолітка в туалеті.
1 хв на прочитанняВчора
2 листопада Землю накриє магнітна буря: кому варто бути обережнішими
2 листопада Землю накриє магнітна буря: кому варто бути обережнішими
1 хв на прочитанняВчора
Сьогодні — День динамічної нешкідливості: філософія активного добра та мінімізації шкоди
Сьогодні — День динамічної нешкідливості: філософія активного добра та мінімізації шкоди
1 хв на прочитанняВчора
Як зберегти ментальне здоров’я взимку: поради психологині Катерини Флекман
8 хв на прочитанняВчора
В Карпатах масово фіксують отруйну вогняну саламандру: її токсин викликає судоми та параліч
1 хв на прочитання01 Листопада 2025
Їжа без жорстокості: чому світ дедалі частіше обирає веганство
2 хв на прочитання01 Листопада 2025
Боротьба з порушеннями: 3,6 млн грн штрафів за антитютюновий закон
1 хв на прочитання31 Жовтня 2025