Догори
Дати відгук

Названо найперспективнішу вакцину від Covid-19

Нині у світі на людях тестують 17 вакцин від коронавірусу

1 хв на прочитання03 Липня 2020, 11:22
Поділитись:

Найперспективнішою  вакциною від коронавірусу є AZD1222, розроблена Оксфордським університетом. Вона першою вступила в третю фазу клінічних досліджень, що означає, що її випробують на більшій кількості людей для з’ясування її безпечності.

Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров’я, передає DW. Зазначаючи, що  глобальна пандемія коронавірусу стала причиною безпрецедентних зусиль фармацевтичних компаній і дослідників у всьому світі для розроблення вакцини проти Covid-19.

«Нині у світі на людях тестують 17 вакцин від коронавірусу. Ще п’ять потенційних вакцин перебувають у другій фазі випробувань, коли дослідження проводять на меншій кількості людей із конкретними захворюваннями. У першій фазі зазвичай вакцини тестують на здорових людях — для перевірки безпечності», —  йдеться у повідомленні.

Зазвичай, на розроблення вакцини потрібно від 10 до 15 років. Поки вчені не можуть передбачити, чи буде вакцина доступною до кінця цього року.  

У світі зафіксовано 10 985 656 випадків хвороби. Водночас медики розповіли про ускладнення, які може спричинити хвороба на мозок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.