Навряд чи ще якийсь продукт харчування може похвалитися тим, що об’єднує в собі мрії всіх людей, які худнуть – має чудовий смак, виражену солодкість і при цьому сприяє схудненню. Однак медики визнали найкращим продуктом для зганяння зайвої ваги в літній сезон кавун – його вживання не тільки допомагає стати стрункішим, а й підтримує організм в опорі хворобам.
Кавун показаний для виведення зайвої рідини з організму, – його м’якоть надає сечогінний ефект. Свіжі зрілі кавуни визнані ефективним засобом у боротьбі із зайвою вагою. Дієтологи навіть дозволяють використовувати соковиту кавунову м’якоть в розвантажувальні дні в якості основної їжі.
Але кавун визнаний продуктом для схуднення номер один ще й тому, що в багатьох випадках проявляє цілющі властивості. Так, вживання кавуна допомагає знижувати рівень цукру в крові і запобігає формуванню каменів у нирках. Також кавун рекомендується медиками для нормалізації біохімічних процесів, для лікування недокрів’я та інших хвороб крові, включаючи наслідки радіоактивного опромінення.
Кавунова м’якоть містить великі концентрації корисних нутрієнтів. Наприклад, медики вказують на високий вміст у кавуні магнію, що робить смугасту ягоду цілющою при захворюваннях печінки. Вживання кавуна допомагає швидше відновитися під час гепатиту, інтоксикації, хвороби Боткіна та хронічного холециститу.
Фахівці нагадують, що дієтична цінність кавунів залежить від їх зберігання. Чим довше зберігається кавун, тим інтенсивніша сахароза, яка швидше небезпечна для талії.