Догори
Дати відгук

Названо десять продуктів, що продовжують молодість

Вони попереджають ризик розвитку цілого ряду захворювань, наприклад, цукрового діабету другого типу та хвороб серця.

3 хв на прочитання20 Жовтня 2023, 19:30
Медики назвали список продуктів для продовження молодості Медики назвали список продуктів для продовження молодості
Поділитись:

Турецьке видання Milliyet склало список із десяти продуктів, які допомагають боротися зі старістю.

Волоські горіхи, як зазначається у статті, рясніють поліненасиченими жирами та відрізняються надзвичайно високим рівнем вмісту кислот омега-3, які регулюють рівень холестерину та знижують ризик розвитку серцевих захворювань. Вживання цих горіхів допомагає послабити запальні процеси мозку, що підтримує і стимулює когнітивну активність. Окрім того, омега-3 зміцнює здоров'я шкіри.

Високий рівень таких кислот міститься і в лососі, завдяки чому вживання цієї риби запобігає накопиченню холестерину в артеріях, захищає від порушення серцевого ритму та допомагає зберігати ясність розуму з віком. Крім того, високий вміст білка та протизапальні властивості захистять шкіру від різних ознак старіння, таких як плями, вугри, зморшки, коричневі плями, гусячі лапки.

Чорниця має сильну антиоксидантну активність через високий рівень проантоціанів і антоціанів. Антиоксиданти борються з вільними радикалами та допомагають відновлювати вікові окисні ушкодження, спричинені вільними радикалами, які часто є причиною низки серйозних захворювань та передчасного старіння, пояснює видання. Антиоксиданти також допоможуть запобігти віковим порушенням пам'яті та руховим функціям у людей похилого віку, а крім того, спільно з високим рівнем вмісту вітамінів А і С — зберегти молодість шкіри.

Високий рівень антиоксидантів міститься і у шпинаті. Це дозволяє значно зменшити вікове погіршення розумових функцій, проблеми із зором, а також дегенерацію кісток, а велика кількість вітамінів A, C та E та бета-каротину допомагає захистити шкіру від шкідливих ультрафіолетових променів сонця. Також шпинат, як і інші зелені овочі, здатний запобігати серцево-судинним захворюванням, знижувати високий артеріальний тиск і рівень холестерину і навіть ризик розвитку раку травної системи, стверджує видання.

Такі властивості має і зелений чай. Він покращує здоров'я шкіри, а також попереджає ризик розвитку цілого ряду захворювань, наприклад, цукрового діабету другого типу та хвороб серця.

Брокколі за рахунок сполук сульфорафану та індолу допомагає захистити клітини від пошкодження, спричиненого окислювальним стресом. Цей вид капусти здатний знизити ризик розвитку раку. Крім цього, в броколі міститься фолієва кислота, яка сприяє підтримці оптимального функціонування мозку з віком, а вітамін K1, що міститься в ній, підвищує щільність кісток і знижує ризик переломів.

Оливкова олія надзвичайно корисна для здоров'я шкіри, зазначає видання, а вміст мононенасичених жирних кислот позитивно вплине на здоров'я серця і допоможе контролювати рівень цукру в крові. Разом з тим, кількість оливкової олії, що споживається, назад пропорційно віковому зниженню когнітивних функцій і порушення пам'яті, деменції та хвороби Альцгеймера, пише портал.

Гіркий шоколад містить флаваноли, які стимулюють розслаблення кровоносних судин, роблячи їх молодими та еластичними, а також знижують артеріальний тиск, ризик розвитку цукрового діабету другого типу, захворювань нирок, деменції. Ці речовини позитивно впливають на здоров'я шкіри.

До складу томатів входить лікопін, що має антивікові властивості і благотворно впливає на шкіру. Також вживання помідорів у їжу знижує рівень холестерину та сприяє запобіганню серцевим захворюванням та різним видам раку.

Червоний солодкий перець містить корисний для вироблення колагену вітамін С, а також низку потужних антиоксидантів.

До слова, як швидко знизити цукор у крові без ліків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.