Незважаючи на досягнення сучасної медицини, запалення легенів (пневмонія) є поширеним захворюванням, що реально загрожує життю. Аби допомогти орагнізму відновитися після звороби, необхідно правильно підібране харчування. У цьому допоможуть деякі продукти, що прискорюють одужання, повідомляє healthinfo.ua,
Після захворювання пийте багато води, а також зеленого чаю, тому що в ньому міститься велика кількість поліфенолів – антиоксидантних речовин, які нейтралізують в організмі дію вільних радикалів, здатних викликати окисний стрес та посилити запалення легенів.
Жирні сорти риби багаті на омега-3 ненасичені жирні кислоти, тому лікарі радять щотижня з’їдати 2-3 порції риби (палтус, скумбрія, оселедці, салаки). З їхньою допомогою можна знизити запальний процес в організмі.
У складі волоських горіхів багато вітамінів та мікроелементів, у тому числі й омега-3 жирних кислот, тому вони підтримують здоров’я всього організму. Жменя горіхів на день також здатна зміцнити імунітет та знизити запалення.
Вітаміну С хворий повинен отримувати вдвічі більше, оскільки прийом лікувальних препаратів впливає на обмін вітамінів та погіршує їхнє всмоктування. Джерела вітаміну С обов’язково мають бути в раціоні. Це апельсини, ківі, полуниця, чорна смородина, лимони, болгарський перець, квашена капуста, мандарини, смородина, аґрус, усі види цибулі, обліпиха, відвари шипшини.
Нагадаємо, що нутриціолог радить, як харчуватися в холоди.