Ферментовані продукти займають перше місце в списку продуктів з протираковими властивостями, тому що вони містять корисні бактерії, відомі як пробіотики.
Пробіотики – це корисні бактерії. Вони важливі для травлення, імунної функції та загального стану здоров'я.
Кефір
Кефір – це кисломолочний напій. Кефір багатий на пробіотиків, які допомагають покращити травлення та зміцнити імунну систему.
Місо
Місо - це паста із ферментованих соєвих бобів, яка зазвичай використовується в японській кухні. Місо - хороше джерело білка, вітамінів і мінералів, а також містить корисні бактерії, які допомагають травленню.
Дослідження показало, що місо пригнічує розвиток раку товстої кишки у щурів.
Натто
Натто - це традиційна японська їжа, приготовлена з ферментованих соєвих бобів. Він багатий вітаміном К2, який важливий для здоров'я кісток, а також може мати протизапальні властивості.
Комбуча
Комбуча – це ферментований чайний напій, який виробляється шляхом ферментації підсолодженого чаю із симбіотичною культурою бактерій та дріжджів. Продукт багатий пробіотиками та антиоксидантами, які можуть допомогти покращити травлення та зміцнити імунну систему.