Названі соуси, про які краще забути при "поганому" холестерині
Дієтологи попереджають, що людям з високим холестерином не варто забувати, що вживання деяких популярних соусів та заправок може призвести до погіршення перебігу захворювання
Зазначається, що найбільш шкідливими соусами щодо їх впливу на рівень холестерину є майонез, соуси Тартар, Барбекю і Теріякі. Насамперед йдеться про покупні соуси з магазину. Такі продукти містять величезну кількість калорій, цукру, солі та інших добавок.
Не менш шкідливим названий і соєвий соус, в якому міститься дуже багато солі – приблизно 2,75 грами на столову ложку. Це майже половина від денної норми солі, що дорівнює 6 грамів. Тоді як надмірне вживання солі з часом призводить до підвищення артеріального тиску, тому рекомендується відміряти необхідну кількість соусу за допомогою ложки, а не наливати його прямо з пляшечки.
Наголошується, що дотримання дієти - це одна з головних умов контролю за рівнем холестерину. І одним із найважливіших моментів є відмова від продуктів з високим вмістом насичених жирів.
Видання посилається на організацію Mayo Clinic, яка попереджає, що насичені жири, які містяться насамперед у червоному м'ясі та молочних продуктах повноцінної жирності, призводять до підвищення рівня холестерину.
"За даними цієї організації, зменшення обсягу вживання продуктів у високих вмістах насичених жирів може знизити рівень холестерину ліпопротеїнів низької щільності, тобто так званий "поганий" холестерин".