Догори
Дати відгук

Названі продукти, які збільшують ризик ішемічної хвороби серця на 18%

Але ризик можна скоротити

2 хв на прочитання08 Листопада 2022, 13:39
Поділитись:

Серцево-судинними захворюваннями страждають мільйони, і ця цифра буде тільки зростати. На щастя, знизити ризик їх розвитку допоможе здоровий спосіб життя і правильне харчування. Як показало недавнє дослідження, певні продукти збільшують ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Ризик розвитку серцево-судинних захворювань можна скоротити, якщо вести здоровий спосіб життя. Існують такі продукти, споживання яких слід обмежити, або взагалі відмовитися від них. Дослідження на цей рахунок тривають, але деякі види продуктів рекомендується включити в раціон, а якісь виключити з нього.

За даними британського фонду Серця, близько 7,6 мільйона людей у Великобританії страждають серцево-судинними захворюваннями. Організація зазначає, що ці цифри можуть зрости в міру старіння і зростання населення, а також поліпшення показників виживання при наявності серцево-судинних захворювань. На щастя, є кілька способів знизити ризик захворювання.

Оксфордський університет заявив, що в цілому, дані досліджень свідчать про те, що щоденне споживання більше 50 грам переробленого м’яса, м’ясопродуктів, підвищує ризик розвитку ішемічної хвороби серця на 18%.

У свою чергу, щоденне споживання більше 50 грам непереробленого м’яса збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця на 9%.
Однак дослідники не виявили чіткого зв’язку між вживанням в їжу м’яса птиці і ризиком розвитку ішемічної хвороби серця.

Якщо ви зараз з’їдаєте щодня більше 90 грам (вага після термічної обробки) червоного або переробленого м’яса, то Департамент охорони здоров’я та соціального забезпечення радить вам зменшити порцію до 70 грам.

Переробленим вважається те м’ясо, для зберігання якого використовують такий спосіб обробки, як копчення, в’ялення, соління або додавання консервантів. До такого виду м’яса відносяться сосиски, бекон, шинка, салямі і паштет, говорить Національна служба охорони Здоров’я Великобританії.

Якщо ви їсте багато червоного або переробленого м’яса, то Національна служба охорони здоров’я рекомендує обмежити його споживання, оскільки ці продукти можливо мають зв’язок з раком кишечника.

Надмірне споживання насичених жирів може підвищити рівень холестерину в крові, а це збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

“А надмірне споживання солі збільшує ризик підвищеного артеріального тиску, який, у свою чергу, призводить до ішемічної хвороби серця”, – додають експерти.
Більш того, якщо ви вживаєте алкоголь, Британський фонд серця підкреслює важливість дотримання рекомендацій фахівців незалежно від того, п’єте ви кожен день, раз або два рази на тиждень або час від часу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Грошовий гороскоп на червень: кому пощастить
Чотири знаки зодіаку, на яких чекає фінансовий успіх у червні
2 хв на прочитання9 хвилин тому
Як зберігати полуницю
Як зберегти полуницю свіжою до двох тижнів: простий лайфхак
1 хв на прочитаннягодина тому
Схема розкрадання на аграрних грантах на Закарпатті
Схема розкрадання на аграрних грантах: у фігурантів знайшли угорські паспорти, хто наступний
1 хв на прочитання3 години тому
Незаконний вилов у Сасику
Інспекція зафіксувала незаконний вилов біоресурсів у Сасицькій затоці
1 хв на прочитання5 годин тому
Ціни на тепличні огірки в Україні різко впали, причини
1 хв на прочитання9 годин тому
БЕБ викрило схему розкрадання 80 мільйонів гривень на грантах для садівництва: подробиці
1 хв на прочитання12 годин тому
Мерц запропонував Трампу спільно тиснути на Росію заради завершення війни
3 хв на прочитання14 годин тому
Дерев'яні огорожі для клумб: як обрамити красу саду стильно та довговічно (ФОТО)
4 хв на прочитання20 годин тому