Догори
Дати відгук

Названі продукти, які збільшують ризик ішемічної хвороби серця на 18%

Але ризик можна скоротити

2 хв на прочитання08 Листопада 2022, 13:39
Поділитись:

Серцево-судинними захворюваннями страждають мільйони, і ця цифра буде тільки зростати. На щастя, знизити ризик їх розвитку допоможе здоровий спосіб життя і правильне харчування. Як показало недавнє дослідження, певні продукти збільшують ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

Ризик розвитку серцево-судинних захворювань можна скоротити, якщо вести здоровий спосіб життя. Існують такі продукти, споживання яких слід обмежити, або взагалі відмовитися від них. Дослідження на цей рахунок тривають, але деякі види продуктів рекомендується включити в раціон, а якісь виключити з нього.

За даними британського фонду Серця, близько 7,6 мільйона людей у Великобританії страждають серцево-судинними захворюваннями. Організація зазначає, що ці цифри можуть зрости в міру старіння і зростання населення, а також поліпшення показників виживання при наявності серцево-судинних захворювань. На щастя, є кілька способів знизити ризик захворювання.

Оксфордський університет заявив, що в цілому, дані досліджень свідчать про те, що щоденне споживання більше 50 грам переробленого м’яса, м’ясопродуктів, підвищує ризик розвитку ішемічної хвороби серця на 18%.

У свою чергу, щоденне споживання більше 50 грам непереробленого м’яса збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця на 9%.
Однак дослідники не виявили чіткого зв’язку між вживанням в їжу м’яса птиці і ризиком розвитку ішемічної хвороби серця.

Якщо ви зараз з’їдаєте щодня більше 90 грам (вага після термічної обробки) червоного або переробленого м’яса, то Департамент охорони здоров’я та соціального забезпечення радить вам зменшити порцію до 70 грам.

Переробленим вважається те м’ясо, для зберігання якого використовують такий спосіб обробки, як копчення, в’ялення, соління або додавання консервантів. До такого виду м’яса відносяться сосиски, бекон, шинка, салямі і паштет, говорить Національна служба охорони Здоров’я Великобританії.

Якщо ви їсте багато червоного або переробленого м’яса, то Національна служба охорони здоров’я рекомендує обмежити його споживання, оскільки ці продукти можливо мають зв’язок з раком кишечника.

Надмірне споживання насичених жирів може підвищити рівень холестерину в крові, а це збільшує ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

“А надмірне споживання солі збільшує ризик підвищеного артеріального тиску, який, у свою чергу, призводить до ішемічної хвороби серця”, – додають експерти.
Більш того, якщо ви вживаєте алкоголь, Британський фонд серця підкреслює важливість дотримання рекомендацій фахівців незалежно від того, п’єте ви кожен день, раз або два рази на тиждень або час від часу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Міжнародний день вина Каріньян. Фото: Shutterstock
Каріньян повертається: день, коли червоне вино з характером святкує своє відродження
2 хв на прочитання5 годин тому
Зміни в Україні з 1 листопада
Важливі зміни в Україні з 1 листопада: мобілізація, пенсії та тарифи
2 хв на прочитання6 годин тому
Володимир Кудрицький. Фото: Суспільне
Ексочільника «Укренерго» Володимира Кудрицького відправили під варту із заставою майже 14 млн грн
2 хв на прочитання7 годин тому
В Одеській області вводять осінньо-зимову заборону на вилов риби у зимувальних ямах
В Одеській області вводять осінньо-зимову заборону на вилов риби у зимувальних ямах
2 хв на прочитанняВчора
Грип птиці: Держпродспоживслужба закликає вжити заходів безпеки через міграцію диких птахів
1 хв на прочитанняВчора
Вивантаження зерновозів у портах Великої Одеси збільшилося на третину за тиждень
2 хв на прочитанняВчора
УДП впроваджує корпоративні стандарти та готується до модернізації флоту
2 хв на прочитанняВчора
На Одещину прилетіли лебеді-кликуни: птахи з російської тундри зимуватимуть у «Тузлівських лиманах»
1 хв на прочитанняВчора