Сніданок вважається одним з найважливіших прийомів їжі. Багато лікарів і експерти зі здорового харчування рекомендують починати день зі здорових страв. Традиційною є універсальна вівсянка, проте хорошою альтернативою їй може стати каша з гарбуза.
Як і всі овочі, гарбуз містить різні вітаміни і мікроелементи, необхідні для здоров’я. Це хороше джерело вітаміну С і бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А. Дослідження показали, що вони відіграють важливу роль у зміцненні імунного захисту.
Ще одне дослідження, проведене японськими вченими, довело, що дієта з високим вмістом каротиноїдів, може допомогти запобігти розвитку метаболічного синдрому.
Крім того, вчені з’ясували, що антиоксидантні властивості каротиноїдів, вітамінів А і Е, які містяться в гарбузі, можуть захистити від деяких видів раку.
Ми підібрали рецепт приготування класичної гарбузової каші, яка порадує не тільки своїм смаком, але і користю.
Необхідні інгредієнти:
- гарбуз-350-400 г;
- молоко-3 склянки;
- вершкове масло-30-40 г;
- мед – за смаком;
- сіль – за смаком;
- рис – 1 стакан.
Як готувати:
- Гарбуз розрізати, вийняти насіння, видалити внутрішню ниткоподібну оболонку, після чого порізати її на невеликі кубики.
- Покласти кубики в каструльку, залити молоком, яке повинно повністю їх покривати.
- У цю ж каструльку додати промитий рис.
- Довести до кипіння, після чого зменшити вогонь і варити ще 30-40 хвилин. У процесі варіння кашу необхідно періодично помішувати.
- В самому кінці приготування додати сіль, масло, мед і добре розім’яти кашу.