Догори
Дати відгук

Названа спеція, яка покращує роботу мозку та знижує тривожність: обов'язково додайте в ранкову каву

Додавання до кави чи чаю цієї спеції може покращити пам’ять та здатність до навчання

1 хв на прочитання20 Серпня 2023, 06:50
Поділитись:

Вчені Ірану провели дослідження, яке переконливо доводить, що додавання до кави чи чаю цієї спеції може покращити пам’ять, здатність до навчання та навіть знизити рівень тривожності.

Кориця допомагає у навчанні

У всьому світі поширилася традиція додавати ароматні спеції у гарячі страви та напої. Вчені з іранського медичного університету в Бірджанді з’ясували, що кориця найкраще допомагає мозку справлятися із запам’ятовуванням інформації, засвоювати нові знання і, зрештою, добре вчитися.

Вчені проаналізували 40 наукових досліджень про цю тему, включаючи клінічні. Виявилося, що учасникам навіть пропонували жувати жуйку з додаванням кориці та пізніше оцінювали, чи змінилися їхні когнітивні здібності. У результаті підтвердилося, що ця спеція та її компоненти, у тому числі корична кислота, евгенол і коричневий альдегід, покращують властивості функцій мозку.

Цілющі властивості доведені

Проведені дослідження показали, що ця кориця має цілий набір позитивних властивостей. Має цілющу протизапальну та антиоксидантну дію. Спеція також допоможе підвищити функцію імунної системи і, навпаки, знизити тривожність. «Дослідники також зробили висновок, що додавання кориці до раціону підвищує життєздатність клітин та знижує відкладення бета-амілоїду, білка, який пов’язують з розвитком хвороби Альцгеймера», – пише видання Neurosciencenews.

Лікарі попереджають, що корицю не варто вживати вагітним і мамам, що годують, пряність може змінити смак молока. Вибирати краще цейлонську спецію гарної якості.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.