Догори
Дати відгук

Назвали країни, які не зробили жодного щеплення від COVID

Таких держав більшість, адже перші дози вакцини проти ковіду зосередилися у 10 найрозвиненіших країнах.

1 хв на прочитання12 Лютого 2021, 14:20
Лише 10 найуспішніших країн світу розпочали щеплювати своїх громадян проти коронавірусу Лише 10 найуспішніших країн світу розпочали щеплювати своїх громадян проти коронавірусу
Поділитись:

Майже 130 країн світу досі не зробили жодного щеплення від коронавірусу. Про це заявили глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус і виконавчий директор ЮНІСЕФ Генрієтт Фор.

«На сьогодні майже 130 країн із 2,5 мільярдами людей досі не ввели жодної дози вакцини. Ця стратегія самознищення коштуватиме життя та засобів для існування, надасть вірусу додаткову можливість мутувати та ухилятися від вакцин і підірве глобальне економічне відновлення», — йдеться у заяві. 

Глава ВООЗ і виконавчий директор ЮНІСЕФ особливо наголосили на тому, що із 128 мільйонів введених доз вакцин нині понад три чверті щеплень зробили лише в 10 країнах, на які припадає 60 % світового ВВП.

У зв'язку з цим ВООЗ і ЮНІСЕФ закликали світові уряди, які вже почали вакцинацію проти ковіду, в межах глобальної ініціативи COVAX ділитися вакциною з малозабезпеченими країнами, населення яких наражається на додаткову небезпеку. 

До слова, сподіватися на те, що найближчим часом усі охочі зможуть у приватному порядку придбати вакцину для щеплення від ковіду, не варто. Комерційний ринок вакцин запрацює пізніше, ніж  почнеться перший етап вакцинації. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost