Догори
Дати відгук

Наявна офіційна інформація не викликає бажання вакцинуватися — адвокат

Уже не кажучи про замовчування випадків ускладнень, які, можливо, були викликані вакцинами проти СOVID-19.

2 хв на прочитання11 Серпня 2021, 12:30
Наявна офіційна інформація не викликає бажання вакцинуватися — адвокат Наявна офіційна інформація не викликає бажання вакцинуватися — адвокат
Поділитись:

Адвокат Дмитро Бузанов розповів GreenPost, що «анонси» деяких політиків поступово втілюються в акти, які порушують права людей. Зокрема, юристові важко дати стриману оцінку пропозиції голови Комітету ВРУ з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайла Радуцького встановлювати обмеження певних прав нещеплених працівників різних галузей, наприклад, громадського транспорту або громадського харчування.

«Отримувачам цих послуг, тобто людям, які навіть не зайняті на підприємствах, також пропонують встановлювати обмеження на відвідування кінотеатрів, кафе, ресторанів, інших закладів або масових заходів, при цьому робити акцент на тому, що вакцинація «добровільна». На мій погляд, це вже вершина правового нігілізму, я вже не кажу про те, що зовсім при цьому замовчуються випадки ускладнень, які, можливо, були викликані вакцинами проти СOVID-19», — заявляє Дмитро Бузанов.

Адвокат нагадує, що сам документ, яким встановлено процедуру добровільної вакцинації, містить інформацію про те, що «зважаючи на те, що на момент підготовки Дорожньої карти НЕ ВСЯ ІНФОРМАЦІЯ стосовно БЕЗПЕЧНОСТІ, ЕФЕКТИВНОСТІ, УМОВ ЗБЕРІГАННЯ та ЛОГІСТИКИ ВАКЦИН була доступна в повному обсязі, окремі частини Дорожньої карти можуть змінюватися з метою приведення їх у відповідність до нових знань та фактів». Також цей документ містить відомості щодо стану проходження клінічних досліджень вакцин, які застосовуються в Україні, і там зазначено, що жодна з цих вакцин не пройшла IV етап досліджень.

«За такої інформації, яка має офіційний характер, як можна довіряти і добровільно щепитись? Цей ризик у разі настання наслідків ніякі гроші не зможуть компенсувати, оскільки людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю (ст. 3 Конституції України)», — говорить Дмитро Бузанов.

Також адвокат розповів, що робити освітянам, яких схиляють до «добровільного» щеплення проти COVID-19.

Окрім того, ми писали, що французька поліція перевіряє у відвідувачів громадських закладів вакцинні паспорти (ФОТО, ВІДЕО).

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost