Для тих, хто вже має досвід консервування огірків, відомо багато подробиць. Однак новачки можуть стикатися з численними питаннями, включаючи необхідність замочування огірків у воді, яку воду використовувати і на який час слід залишити овочі в ній.
Щоб овочі зберегли гнучкість і пружність, їм потрібно дати постояти деякий час у воді. Після такої процедури огірки залишаться міцними та хрусткими.
Огірки правильно опускати в чисту холодну воду і буде краще, якщо ви скористаєтеся крижаною водою. Для цього підійде джерельна або вода з криниці.
Дотримуйтесь певних умов замочування, щоб не зіпсувати огірки.
Огірки, які після збирання врожаю зберігалися не менше 2-3 днів, корисно замочувати у воді на 3-4 години. Тільки зібрані з грядки плоди можна не замочувати і одразу класти в банки.
Прості хитрощі допоможуть вам правильно консервувати огірки, зберігаючи їх корисні властивості.