- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Навіщо замочувати огірки перед засолюванням: корисна хистрість
Навіщо замочувати огірки перед засолюванням: корисна хистрість
Дотримуйтесь певних умов
Для тих, хто вже має досвід консервування огірків, відомо багато подробиць. Однак новачки можуть стикатися з численними питаннями, включаючи необхідність замочування огірків у воді, яку воду використовувати і на який час слід залишити овочі в ній.
НАВІЩО ЗАМОЧУВАТИ ОГІРКИ
Щоб овочі зберегли гнучкість і пружність, їм потрібно дати постояти деякий час у воді. Після такої процедури огірки залишаться міцними та хрусткими.
В ЯКІЙ ВОДІ ЗАМОЧУВАТИ ОГІРКИ
Огірки правильно опускати в чисту холодну воду і буде краще, якщо ви скористаєтеся крижаною водою. Для цього підійде джерельна або вода з криниці.
ЯК ПРАВИЛЬНО ЗАМОЧУВАТИ ОГІРКИ
Дотримуйтесь певних умов замочування, щоб не зіпсувати огірки.
- Овочі перед опусканням у воду ретельно промивають, щоб позбутися землі та сміття на шкірці.
- Використовуйте емальований посуд або тазик із пластмаси, щоб провести процедуру.
- Після замочування овочі промийте під водою.
СКІЛЬКИ ЗАМОЧУВАТИ ОГІРКИ
Огірки, які після збирання врожаю зберігалися не менше 2-3 днів, корисно замочувати у воді на 3-4 години. Тільки зібрані з грядки плоди можна не замочувати і одразу класти в банки.
Прості хитрощі допоможуть вам правильно консервувати огірки, зберігаючи їх корисні властивості.