Догори
Дати відгук

Названо 5 вітамінів для жінок для полегшення симптомів ендометріозу

Може бути корисними для жінок, які зіштовхуються з цим захворюванням

1 хв на прочитання08 Жовтня 2023, 17:07
Поділитись:

Хоча вітаміни не можуть лікувати ендометріоз, деякі з них можуть бути корисними для жінок, які зіштовхуються з цим захворюванням.

1. Вітамін D. Вітамін D важливий для зміцнення кісток та загального здоров'я. Деякі дослідження показали, що вітамін D може мати певну користь для жінок з ендометріозом, оскільки він може мати протизапальний ефект та поліпшувати імунну систему.

2. Вітамін E. Вітамін E має антиоксидантні властивості та може допомагати в боротьбі з вільними радикалами, що можуть викликати запалення в органах та тканинах.

3. Омега-3 жирні кислоти. Омега-3 жирні кислоти, такі як ейкозапентаєнова кислота (EPA) і докозагексаєнова кислота (DHA), можуть мати протизапальні властивості та поліпшувати біль при ендометріозі.

4. Магній. Магній може допомогти в регулюванні м'язової активності та зменшенні спазмів, які можуть виникати через ендометріоз.

5. Залізо. Важливо мати на увазі, що деякі жінки з ендометріозом можуть страждати від анемії через втрату крові. Тому важливо забезпечити достатній рівень заліза у вашій дієті.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.