Догори
Дати відгук

Вчені визначили, які три смачні продукти покращують роботу мозку

Вони покращують розумові здібності в людей середнього та похилого віку

1 хв на прочитання14 Грудня 2020, 14:38
Поділитись:

Які продукти покращають роботу мозку людей середнього та похилого віку, дізналися вчені Університету американського штату Айова. Повідомляє MedicalXpress.

Науковці знайшли зв'язок між вживанням окремих продуктів та розумовими можливостями. Вони проаналізували дані 1787 британців від 46 до 77 років із місцевого біобанку, де для наукового аналізу зібрана інформація про стан здоров'я та генетичні особливості близько 500 000 громадян.

Купити смачні якісні продукти та страви з доставленням додому можна тут. 

Учасники заповнювали анкети про споживання їжі й алкоголю та пройшли тест на швидкість мислення у три періоди: 2006-2010 роки, 2012-2013 роки; 2015-2016 роки. З переліку опитуваним пропонували обрати: оброблене м’ясо, птиця, яловичина, баранина, свинина, свіжі фрукти, сушені фрукти, сирі та приготовані овочі, салати, жирна та нежирна риба, хліб, сухі сніданки, чай, кава, пиво, сидр, червоне та біле вино, шампанське, лікер.

Тож, за результатами дослідження на гостроту розуму впливають наступні продукти:

- сир – справжній "захисний" продукт для підтримки когнітивних функцій у літньому віці;

- щотижневе споживання баранини (не якогось іншого червоного м'яса) також вело до довгострокового покращення когнітивних здібностей;

- надмірне вживання солі мало негативний вплив, але лише на тих, хто вже схильний до ризику розвитку хвороби Альцгеймера;

- щоденне помірне споживання алкоголю, особливо червоного вина, виявилося пов'язаним із покращенням гостроти розуму у літніх людей.

Нагадаємо, інфекціоніст розповіла, чи допоможе масове тестування стримати COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.