Догори
Дати відгук

Насправді шкодять: корисні звички, які лише здаються такими

Вони здатні значно погіршити ваше життя.

2 хв на прочитання15 Березня 2024, 23:49
Корисні звички Шкідливо для здоров'я Харчування Корисні звички Шкідливо для здоров'я Харчування
Поділитись:

У соціальних мережах та суспільстві в цілому часто поширюються думки про різноманітні "корисні" звички, які вважаються такими без жодного приводу. Деякі з них не тільки не допоможуть вам почуватися краще, а навіть навпаки, здатні зашкодити. Розповідаємо, яких ритуалів треба перестати дотримуватися, а які звички – вважати корисними.

Багато води на день

Користь від міфічних "восьми стаканів рідини на день" насправді не підтверджена наукою. Крім того, якщо ви будете випивати занадто багато води, ваш організм втратить велику кількість солі.  Пийте стільки, скільки хочете й тоді, коли хочете.

Говорити про свої проблеми

Єдина користь від такої звички – вам можуть дати корисну пораду. Однак розмова про негаразди не допоможе позбутися думок про них, а лише повторно сконцентрує ваш мозок на них. Це може стати причиною депресії, тривожності та стресу. Не просто обговорюйте проблему, а намагайтеся зосередитися на тому, як її позбутися.

Солодкі напої

У коктейлях та напоях міститься дуже велика кількість цукру, яка шкодить людському організму й може навіть викликати залежність. Замініть солодкі сиропи на натуральні соки без доданого рафінованого цукру, а ще кращий варіант – вживати фрукти просто так.

Важкі тренування на самому початку дня

Дуже важкі фізичні навантаження можуть зашкодити імунній системі та підвищити ризик виникнення бактеріальних або вірусних захворювань. Достатньо легкої зарядки чи пробіжки, а важкі силові тренування краще відкласти на інший час доби.

Харчові добавки

Різноманітні харчові добавки ні в якому разі не можна призначати собі самостійно, без консультації лікаря. Звісно, покривати дефіцити треба, однак лише якщо вам про це повідомить спеціаліст. Занадто високі дози здатні, навпаки, нашкодити організму. Наприклад, магній, вітамін В6 та залізо підвищують рівень смертності серед жінок літнього віку, а занадто велика кількість вітаміну Е підвищує ризик раку простати у чоловіків. Усі необхідні мікроелементи можна отримати, якщо харчуватися здорово та збалансовано.

Відсутність жирної їжі в раціоні

Деякі люди вважають, що для схуднення треба повністю прибрати з раціону жирні продукти. Проте разом з некорисною їжею ви можете позбутися корисних жирних кислот: омега-3. Вони містять у жирній рибі, волоських горіхах, насінні льону. Ці мікроелементи потрібні серцю та мозку, крім того, вони забезпечують красу і пружність шкіри.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я