Догори
Дати відгук

Народні засоби від кашлю та застуди для дітей та дорослих

Народні рецепти можуть полегшити хворобу

2 хв на прочитання25 Жовтня 2022, 06:50
Поділитись:

Відразу скажемо, що займатися самолікуванням не слід. У будь-якому випадку потрібно показатись лікареві, щоб не пропустити небезпечні симптоми бронхіту або запалення легенів. Народні рецепти можуть полегшити симптоматику у поєднанні з призначеним лікуванням. Важливо: не експериментуйте із здоров'ям дітей. Якщо хочете застосувати до дитини народний засіб, проконсультуйтеся із сімейним лікарем. Підходьте до лікування кашлю відповідально та будьте здорові!

Калиновий компот
Один із найпопулярніших методів лікування кашлю у наших предків був калиновий відвар із медом. Вам знадобиться: 1 склянка ягід калини, 1 л окропу, 3 ст. л. меду. Ягоди потрібно розім'яти та залити окропом, проварити 5 хвилин. Остудити та додати мед. У гарячу мікстуру мед не додавайте, високі температури руйнують корисні властивості. Знайте: калину заборонено вживати вагітним.
Як він допомагає? У калині дуже багато вітаміну С. Мед теж багатий на вітаміни. Настоянку рекомендують пити по півсклянки 3-4 рази на день.

Малинове варення
Малинове варення потрібно залити окропом та дати настоятися. Пийте замість чаю. Чим допомагає? Вважається, що велика кількість вітамінів. Але офіційна медицина рекомендує щедре питво при кашлі для кращого відходження мокротиння.

Рослинні відвари
Найчастіше в рослинні відвари кладуть сухе листя малини, чорної смородини, мати-й-мачухи, квіти ромашки та липи. Можна робити мікс трав або використати одну. Заливаємо окропом, наполягаємо, додаємо мед і даємо по півсклянки кілька разів на день. Трави можуть викликати алергію, акуратніше з ними.

Молоко з медом та боржомі
Тепле молоко з медом і боржомі чудово на ранніх стадіях захворювання, коли кашель дере горло. У неповну склянку теплого молока додайте 1 ч. ложку меду та кілька столових ложок боржомі, добре розмішайте.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.