Народні засоби для підвищення гемоглобіну
Засоби з народної аптечки допоможуть підвищити рівень гемоглобіну в організмі.
Білок крові - гемоглобін - виконує дуже важливу функцію - він переносить молекули кисню органам і тканинам і "транспортує" вуглекислий газ легеням. Саме тому надзвичайно важливо підтримувати нормальний рівень білка в крові.
З анемією легкого ступеня впорається настій із звіробою, квітів ромашки, кропиви і листя ожини. Потрібно змішати трави в рівних пропорціях, залити окропом і настоювати протягом 2-3 годин. Відвар пити по півсклянки 2-3 рази на день.
Настій шипшини з медом. Допоможе поправити здоров’я і поліпшити засвоєння гемоглобіну.
Сік з моркви, буряка і яблук. Потрібно вичавити сік однієї моркви, яблука і половинки буряка і відразу ж його випити. Півсклянки соку тричі на день допоможуть привести в норму рівень білка в крові.
Продукти, що підвищують гемоглобін:
- Червоне м'ясо - телятина, яловичина, баранина, яловичий язик;
- Субпродукти - печінка, нирки, серце, яловиче вим'я;
- Курячі яйця;
- Риба - лосось, короп, щука;
- Бобові - сочевиця і квасоля;
- Морепродукти - креветки, кальмари, морські гребінці;
- Горіхи і сухофрукти;
- Брокколі, шпинат, капуста та інші листові овочі.