Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Нардеп наразився на кримінальну відповідальність через кнопкодавство за земельні закони

Нардеп наразився на кримінальну відповідальність через кнопкодавство за земельні закони

За інсайдерською інформацією нардепом-порушником виявився Владислав Поляк.

1 хв на прочитання12 Лютого 2021, 14:12
Народного депутата вперше притягнуть до кримінальної відповідальності через неперсональне голосування Народного депутата вперше притягнуть до кримінальної відповідальності через неперсональне голосування
Поділитись:

Народний депутат Владислав Поляк відповідатиме за законом за «кнопкодавство», на якому його піймали під час голосування за аграрний законопроєкт. Про це повідомили у Telegram-каналі «Земельный Рыцарь».

За інформацією джерела, Поляк — нардеп із депутатської групи «Довіра». 

21 лютого 2020 року під час поіменного голосування в сесійній залі українського парламенту він спочатку проголосував особисто, а потім використав персональну картку для голосування іншого нардепа, аби підтримати законопроєкт. Нагадаємо, що того дня ВРУ розглядала проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

Вперше про кримінальне провадження за «конпокодавство» 12 лютого повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова. О 9:08 вона розмістила пост на особистій Facebook-сторінці. 

«За моїм дорученням прокурори повідомили про підозру народному депутатові України за фактами здійснення на пленарному засіданні Верховної Ради України голосувань замість іншого народного депутата. Це перший у нашій практиці випадок притягнення до відповідальності за ст. 3642 Кримінального кодексу України», — написала генпрокурорка.

Вона додала, що нардепа викликали до Офісу Генпрокурора на 11 лютого для вручення повідомлення про підозру, однак він не з’явився та про причини неявки не повідомив. 

Нагадаємо, що  за «кнопкодавство» у законодавстві передбачено штраф у розмірі 51–85 тисяч гривень.

Як ми писали раніше, аграрний комітет схвалив скандальні законопроєкти про продаж землі. Серед них — проєкт закону, що стосується електронних земельних аукціонів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро