Найзапашніші, найсолодші з легким пікантним присмаком помідори, вам точно сподобаються. Та й процес приготування зовсім не важкий, все займає від сили кілька годин з підготовкою овочів, пише «Скарбничка рецептів».
Помідори брати щільні, міцні, не перестиглі і без пошкоджень, щільних сортів.
Закривати консервацію у літрових банках – зручно відкрити і майже відразу з’їсти, щоб у холодильнику не застоювались.
Зелень для консервації беріть, як завжди, часник за смаком.
Цибулі та солодкого перцю в кожну банку потрібно по кілька шматочків.
У чисті банки на дно кладемо зелень, цибулю півкільцями, шматочки солодкого перцю і часточки часнику, трохи шматочків гострого перчика.
Укладаємо помідори і заливаємо кип’ятком до верху, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
За цей час варимо в чистій воді маринад, розчинивши сіль та цукор. Кип’ятимо 4 хвилини, вливаємо оцет і знімаємо з плити. Можна оцет відразу вливати у банки, а потім наливати маринад.
1 літр маринаду у вас заповнить 2 баночки по 1 літру. Тому правильно розраховуйте кількість солі, цукру та оцту на свою кількість банок.
Заливаємо маринад, закручуємо кришки, баночки перевертаємо та накриваємо.
Зберігати таку заготівлю можна скрізь, де зручно, у коморі, підвалі, кухні в тумбочці.