Найзапашніші та найсолодші: мариновані помідори на зиму в літрових банках

1 хв на прочитання05 Вересня 2022, 12:37

Процес приготування зовсім не важкий

Найзапашніші, найсолодші з легким пікантним присмаком помідори, вам точно сподобаються. Та й процес приготування зовсім не важкий, все займає від сили кілька годин з підготовкою овочів, пише «Скарбничка рецептів».

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

Процес приготування

Помідори брати щільні, міцні, не перестиглі і без пошкоджень, щільних сортів.

Закривати консервацію у літрових банках – зручно відкрити і майже відразу з’їсти, щоб у холодильнику не застоювались.

Зелень для консервації беріть, як завжди, часник за смаком.

Цибулі та солодкого перцю в кожну банку потрібно по кілька шматочків.

У чисті банки на дно кладемо зелень, цибулю півкільцями, шматочки солодкого перцю і часточки часнику, трохи шматочків гострого перчика.

Укладаємо помідори і заливаємо кип’ятком до верху, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.

За цей час варимо в чистій воді маринад, розчинивши сіль та цукор. Кип’ятимо 4 хвилини, вливаємо оцет і знімаємо з плити. Можна оцет відразу вливати у банки, а потім наливати маринад.

1 літр маринаду у вас заповнить 2 баночки по 1 літру. Тому правильно розраховуйте кількість солі, цукру та оцту на свою кількість банок.

Заливаємо маринад, закручуємо кришки, баночки перевертаємо та накриваємо.

Зберігати таку заготівлю можна скрізь, де зручно, у коморі, підвалі, кухні в тумбочці.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: