- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Найсмачніша борщова заправка на зиму, яка точно зекономить ваш час
Найсмачніша борщова заправка на зиму, яка точно зекономить ваш час
1 банка - 1 каструля борщу.
Заправка для борщу значно скорочує час приготування улюбленої страви, надаючи їй насичений аромат і класичний смак. Ця заправка може зберігатися довгий час, навіть протягом року.
ІНГРЕДІЄНТИ
НА 5 Л
- Буряк -1.5 кг
- Помідор -1.5 кг
- Цибуля ріпчаста -1 кг
- Морква -1 кг
- Перець червоний солодкий - 500 г
- Перець чилі -1 шт. (можна 2 шт.)
- Часник - 1 шт. (головка)
- Олія соняшникова - 350 мл
- Лавровий лист - 4 шт.
- Перець чорний мелений - 0.5 ч. л.
- Паприка - 1 ст. л.
- Сіль -90 г (3 ст. л.)
- Цукор -120 г (4 ст. л. з гіркою)
- Оцет 9% - 60 мл (4 ст. л.)
ПРИГОТУВАННЯ:
Буряк і моркву натираємо на крупній тертці.
Цибулю, солодкий і гострий перець ріжемо шматочками.
Часник подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом.
Томати за допомогою блендера перетворюємо в пюре.
Порада: якщо не любите шматочки томатної шкірки, попередньо зніміть її перед подрібненням.
Пасеруємо цибулю на рослинній олії до прозорості – близько 10 хвилин.
Додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості моркви, 5 хвилин.
Додаємо буряк, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
Вливаємо томатне пюре, перемішуємо, додаємо сіль, перець, паприку, цукор, оцет. Добре вимішуємо і додаємо часник.
Тушкуємо масу після закипання 40 хвилин.
Розкладаємо масу в стерилізовані, сухі баночки і закручуємо кришками. Беріть баночки порційні, щоб 1 баночка йшла на 1 каструлю борщу.
Охолоджуємо банки, ставимо на зберігання в підвал або в комору. Таку заготовку можна їсти замість салату, просто додавши подрібненого свіжого часнику і зелені.
Більше новин читайте на GreenPost.