Догори
Дати відгук

Найсмачніша борщова заправка на зиму, яка точно зекономить ваш час

1 банка - 1 каструля борщу.

2 хв на прочитання11 Березня 2024, 16:46
Найсмачніша борщова заправка на зиму Найсмачніша борщова заправка на зиму
Поділитись:

Заправка для борщу значно скорочує час приготування улюбленої страви, надаючи їй насичений аромат і класичний смак. Ця заправка може зберігатися довгий час, навіть протягом року.

ІНГРЕДІЄНТИ

НА 5 Л

  • Буряк -1.5 кг
  • Помідор -1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста -1 кг
  • Морква -1 кг
  • Перець червоний солодкий - 500 г
  • Перець чилі -1 шт. (можна 2 шт.)
  • Часник - 1 шт. (головка)
  • Олія соняшникова - 350 мл
  • Лавровий лист - 4 шт.
  • Перець чорний мелений - 0.5 ч. л.
  • Паприка - 1 ст. л.
  • Сіль -90 г (3 ст. л.)
  • Цукор -120 г (4 ст. л. з гіркою)
  • Оцет 9% - 60 мл (4 ст. л.)

ПРИГОТУВАННЯ:

Буряк і моркву натираємо на крупній тертці.

Цибулю, солодкий і гострий перець ріжемо шматочками.

Часник подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом.

Томати за допомогою блендера перетворюємо в пюре.

Порада: якщо не любите шматочки томатної шкірки, попередньо зніміть її перед подрібненням.

Пасеруємо цибулю на рослинній олії до прозорості – близько 10 хвилин.

Додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості моркви, 5 хвилин.

Додаємо буряк, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.

Вливаємо томатне пюре, перемішуємо, додаємо сіль, перець, паприку, цукор, оцет. Добре вимішуємо і додаємо часник.

Тушкуємо масу після закипання 40 хвилин.

Розкладаємо масу в стерилізовані, сухі баночки і закручуємо кришками. Беріть баночки порційні, щоб 1 баночка йшла на 1 каструлю борщу.

Охолоджуємо банки, ставимо на зберігання в підвал або в комору. Таку заготовку можна їсти замість салату, просто додавши подрібненого свіжого часнику і зелені.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.