Мінімум інгредієнтів, година на приготування — і страва вразить своїм виглядом і смаком.
М’ясний пиріг з лаваша — це страва, з якою впорається будь-хто. Для неї не потрібно особливих умінь, лише викласти підсмажений з цибулею фарш на лаваш і запекти під яєчно-сметанною заливкою.
Інгредієнти для пирога з лаваша з м’ясом:
Лаваш — 4 шт;
Грудка куряча — 300 г;
Печериці — 300 г;
Сир твердий — 200 г;
Бик ріпчастий — 1 шт;
Морква — 1 шт;
Яйце — 3 шт;
Сметана — 1 склянка;
Олія рослинна.
Сіль, перець — за смаком.
Рецепт пирога з лаваша з м’ясом
Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, а гриби у формі брусочків. Моркву натріть.
Пропустіть курячу грудку через м’ясорубку або ж подрібніть її блендером.
Змастіть пательню олією і доведіть цибулю до золотистого відтінку, далі до неї додайте моркву і тушкуйте приблизно хвилин 5. Після цього до овочів можна викладати гриби та смажити ще стільки ж.
Відправте фарш обсмажуватися з овочами до готовності м’яса.
Змішайте яйця зі сметаною та сіллю для створення заливки, а сир натріть на дрібній тертці.
Застеліть змащену олією форму для запікання лавашем із високими бортиками, а наверх викладіть третину начинки. Притрусіть тертим сиром, полийте кількома ложками заправки і по черзі накрийте іншими листами лаваша.
Верх пирога рясно полийте заливкою і посипте сиром, рівномірно розподіліть по ньому гриби.
Відправте страву запікатися приблизно 30 хвилин за температури 180 градусів.