Догори
Дати відгук

Найшкідливіший продукт для вашого обіду: багато хто їсть його щодня

Існує їжа, якої варто уникати в обідній час, щоб не набирати зайву вагу.

2 хв на прочитання15 Липня 2023, 12:00
Поділитись:

Вважається, що в обід можна дозволити собі набагато більший спектр різноманітних продуктів, ніж на вечерю чи сніданок. Пояснюється це досить просто — в другій половині дня більше шансів спалити калорії, отримані разом з їжею, пишуть ТСН.

До того ж, у більшості людей в обідню перерву не так багато вільного часу, тому доводиться їсти щось таке, що не вимагає додаткової метушні з приготуванням. Тому вибір часто падає на бутерброди.

Ця страва ідеально підходить для швидкого перекушування, її можна їсти навіть поспіхом. Як начинку, люди часто використовують корисні для здоров'я продукти: авокадо, яйце, овочі, рибу, сир, м'ясо. Однак виявляється, сендвічі не настільки багаті корисними жирами й білками, як може здатися на перший погляд. Адже на маленькому шматочку хліба можна вмістити досить мало інших компонентів.

А ось вуглеводів у такому варіанті обіду чимало. Навіть у разі, коли бутерброд готується на цільнозерновому борошні. Що вже казати про білий хліб, де лише одні порожні калорії.

Часто в бутербродах навіть більше калорій, ніж у деяких десертах. При цьому після сендвіча ви навряд чи не будете відчувати голоду аж до вечері. Зовсім скоро захочеться додатково перекусити. І не факт, що це буде щось корисне.

Звичайно, якщо бутерброд або сендвіч приносить задоволення, час від часу можна побалувати себе такою їжею. Але обов'язково доповніть обід свіжим салатом із зелені та овочів. Тоді страва стане кориснішою і навіть ситнішою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенероване ШІ
Топ-5 сортів лілійників, які стануть справжньою окрасою вашого саду (ФОТО)
2 хв на прочитаннягодина тому
Жовта волохата медуза, відома як вогняна медуза, мешкає переважно в Балтійському морі — поки що. Фото: Thomas Müller/dpa
Дослідники попереджають про «медузизацію» океанів
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Штамбові троянди нададуть саду особливого шарму завдяки аристократичному й елегантному вигляду (ФОТО)
1 хв на прочитання9 годин тому
Гороскоп на п'ятницю, 17 травня
День вимагає від вас уваги до власних емоцій: гороскоп на п'ятницю, 17 травня
2 хв на прочитанняВчора
17-го травня в Україну продовжить повертатися тепла погода
1 хв на прочитанняВчора
Ситуація в енергосистемі може поліпшитись, деталі
1 хв на прочитанняВчора
У Комітеті з питань економічного розвитку відбулася виїзна нарада щодо створення та функціонування індустріальних парків на Кіровоградщині
2 хв на прочитанняВчора
Ідеальний продукт для тих, хто прагне контролювати вагу: помідори по-корейськи
1 хв на прочитанняВчора