Догори
Дати відгук

Найкращі лікарські трави для зниження рівня холестерину

Рецепти відварів для контролю холестерину.

2 хв на прочитання06 Березня 2024, 06:50
Лікарські трави для зниження рівня холестерину Лікарські трави для зниження рівня холестерину
Поділитись:

Існує безліч причин підвищеного холестерину. Багато що залежить не тільки від генетичної схильності, але і від нашого способу життя.

Відвари і настої з деяких цілющих трав володіють вираженим лікувальним ефектом і успішно знижують холестерин.

Базилік

Відвар з цієї корисної трави ефективно справляється із завданням зниження холестерину. Пити відвар слід натщесерце за 15 хв до їжі.

Як приготувати: відварювати 1 ст. л. свіжого листя базиліка (або 1/2 ст. л. сухого листя) в склянці води протягом 10 хв. Дати настоятися 15 хв. Можна додати сік лимона.

Часник

Цей суперкорисний продукт сприяє очищенню організму від токсинів, підвищує імунітет і дозволяє знизити рівень холестерину. Часник разом із зеленим чаєм допоможе знизити холестерин всього за кілька тижнів. Пити настій потрібно два рази в день: вранці натщесерце та ввечері перед сном.

Як приготувати: подрібнити 2 зубчики часнику, залити склянкою окропу і додати пакетик зеленого чаю. Дати настоятися, процідити і додати сік лимона.

Кульбаба

Це знайоме кожному рослина допоможе не тільки нормалізувати рівень холестерину, але і поліпшити роботу печінки.

Як приготувати: в склянку окропу додати листя і коріння кульбаби, кип'ятити кілька хвилин. Коли відвар охолоне, процідити його і пити 3 рази на день.

Зелений, червоний і білий чай

Ці сорти чаю дуже корисні для організму. Вони не тільки відмінно справляються з поганим холестерином, але і знижують вагу і очищають організм. Пий по 2-3 чашки в день.

Як приготувати: залити пакетик чаю окропом, за бажанням додати будь-які цілющі трави.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.