Шоколад можна розділити на 4 види: гіркий, темний, молочний та білий. Про те, якому з них надати перевагу, виданню «Спорт-Експрес» розповіли експерти.
Найкориснішими вважаються гіркий (більше 55 % какао) та темний шоколад (40–55 % какао). У складі наявні безліч вітамінів (А, У, D, Е, F, РР) і мінералів (калій, магній, фосфор, кальцій, цинк, залізо). Такий комплекс корисних речовин сприятливо впливає на організм.
Гіркий та темний шоколад допомагають боротися з анемією, підтримують роботу нервової системи, перешкоджають розвитку виразки шлунка та зменшують ризик серцево-судинних захворювань на 20 %.
Щодня варто з'їдати не більше 50 г цього продукту, повідомили фахівці.
Молочний та білий шоколад експерти взагалі не назвали корисним через високий уміст цукру та різних добавок,.
Також ми розповідали, що дієтологи радять їсти молочний шоколад перед сном.