Догори
Дати відгук

Найкорисніші сезонні овочі: що варто включити до раціону у травні

Розповідаємо, які сезонні овочі найкорисніші.

1 хв на прочитання18 Травня 2024, 23:50
Найкорисніші овоч Сезонні продукти Харчування Найкорисніші овоч Сезонні продукти Харчування
Поділитись:

У травні на полицях магазинів можна зустріти перші овочі. Сезонні овочі дуже корисні та коштують недорого. Розповідаємо, чим можна урізноманітнити свій раціон у травні.

Молода капуста

Капуста захищає організм від появи виразок, розвитку онкології, зайвої ваги та позитивно впливає на зір. У молодій капусті міститься багато вітаміну С та клітковини.

Редис

Це овоч багатий вітаміном С, РР та вітамінами група В, залізом, калієм та кальцієм. Також у редисі містяться необхідні для схуднення та підтримки здорової ваги білок, клітковина та ефірні олії. Не варто їсти редис при гастриті, виразковій хворобі та інших проблемах з органами травлення.

Огірки

Цей плід на 95% складається з води, тому за допомогою страв з огірків можна не тільки вгамувати спрагу, але вивести токсини та налагодити роботу нирок. Також огірок запобігає утворенню бляшок холестерину на стінках судин, тому рекомендований як профілактичний засіб атеросклерозу та інших хвороб серця і судин.

Шпинат

Листя шпинату відмінно підтримають серце і судини, захистять організм від окислювального стресу, наситять вітамінами групи В, вітаміном К, селеном, омега-3 жирними кислотами, йодом і не тільки.

Кабачок

Вживання кабачка позитивно впливає роботу ЖКГ. Він не викликає здуття кишківника, тому кабачок – один із найкращих дієтичних продуктів. У кабачках містяться необхідні нашому мозку, серцю, печінці та м'язам вітаміни та мікроелементи.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.