Догори
Дати відгук

Найближчими місяцями на світ обрушаться посухи, повені, урагани та сильна спека — ВООЗ

За даними організації, у 2023 році понад 10 млн дітей віком до 5 років зіткнуться з гострим недоїданням.

2 хв на прочитання07 Липня 2023, 07:37
Поділитись:

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) очікує, що найближчими місяцями на світ обрушиться серія екстремальних погодних явищ, як-от повені, урагани та періоди сильної спеки. Про це заявив на брифінгу глава організації Тедрос Адханом Гебреїсус.

«У понеділок у світі було зафіксовано найспекотніший день за всю історію спостережень. Найближчими місяцями ми очікуємо цілу низку екстремальних погодних явищ, включно з посухами, повенями, ураганами й аномальною спекою, які завдають шкоди здоров'ю людей», — сказав він.

Тедрос додав, що тривала посуха на Африканському Розі вже спричинила хвилю голоду, міграції та хвороби і створює серйозне навантаження на служби охорони здоров'я.

«Цього року майже 60 мільйонів людей на Африканському Розі, куди входять сім країн: Джибуті, Ефіопія, Кенія, Сомалі, Південний Судан, Суданська республіка й Уганда, — відчувають брак продовольства», — уточнив глава організації.

За даними ВООЗ, у 2023 році понад 10 млн дітей віком до 5 років зіткнуться з гострим недоїданням.

Раніше Всесвітня метеорологічна організація опублікувала прогноз, згідно з яким глобальні температури можуть досягти рекордно високих рівнів протягом наступних п'яти років. Цьому сприятимуть антропогенний фактор, тобто парникові гази, і природний фактор — зміна фаз океанських течій з Ла-Нінья на Ель-Ніньо.

Тимчасом за даними Національного центру екологічного прогнозування США, понеділок став найспекотнішим днем на Землі за всю історію спостережень. Середня температура на Землі 3 липня перевищила 17 °С, чого не траплялося з моменту початку спостережень.

Також ми писали про 4 помилки, які під час спеки буквально можуть убити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.