Найбільш вразливі до кліматичних ризиків у світі: мільйони дітей постраждали від повеней у Бангладеш

2 хв на прочитання31 Серпня 2024, 13:03
Потерпілі в Бангладеш намагаються перевезти свої сім'ї в безпечне місце. Кілька сотень тисяч людей були змушені тікати. Фото: Мунір Уз Заман/AFP/Getty Images

ЮНІСЕФ надає постраждалим таблетки для очищення води, регідратаційні солі й інші життєво необхідні засоби допомоги.

Понад 2 млн дітей перебувають під загрозою повеней на сході Бангладеш. Повені зруйнували будинки, школи і села. За даними дитячої благодійної організації ООН ЮНІСЕФ, це найсильніша повінь у регіоні за останні 30 років. Загалом постраждали 5,6 млн людей, розповідає Die Zeit.

«Занадто багато дітей втратили своїх близьких, свої домівки та школи і тепер повністю позбавлені засобів до існування», — сказала заступник директора ЮНІСЕФ Бангладеш Емма Брігхем. Руйнівні повені на сході країни є нагадуванням про вплив екстремальних погодних явищ і кліматичної кризи на дітей.

За даними гуманітарної організації, доступ рятувальників до деяких районів ускладнений. ЮНІСЕФ надає постраждалим таблетки для очищення води, регідратаційні солі й інші життєво необхідні засоби допомоги.

Повені були спричинені сильними мусонними дощами, через які великі річки вийшли з берегів. Оскільки сезон мусонів триває, найближчими днями може постраждати ще більше людей, повідомляє ЮНІСЕФ.

Циклон «Ремал» спустошив прибережні райони Бангладеш у травні. У липні північ країни постраждала від сильної повені. Від повеней, що тривають з весни, постраждали понад 13 мільйонів людей по всьому Бангладеш, в тому числі п'ять мільйонів дітей.

Експерти пов'язують збільшення частоти екстремальних погодних явищ, таких як циклони або сильні зливи, зі зміною клімату. За даними ЮНІСЕФ, діти в Бангладеш є найбільш вразливими до кліматичних ризиків у світі. Країна є густонаселеною, в ній проживає близько 170 млн людей. Численні річки, що протікають внутрішніми районами країни, часто виходять із берегів під час сезону мусонів із червня по вересень і спричиняють руйнування.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: