Догори
Дати відгук

Нафтогазові гіганти поставили за мету знизити викиди парникових газів до 2025 року

Компанії-члени OGCI візьмуть на себе ряд заходів, які передбачають підвищення енергоефективності

2 хв на прочитання23 Липня 2020, 11:13
Поділитись:

Члени Нафтогазової кліматичної ініціативи (Oil and Gas Climate Initiative, OGCI) поставили за мету до 2025 року знизити середню вуглеродомісткість операцій з видобутку нафти та газу до 20-21 кг еквівалента вуглекислого газу на барель нафтового еквівалента (CO2e/boe).  

OGCI включає 12 компаній: BP, Chevron, CNPC, Eni, Equinor, ExxonMobil, Occidental, Petrobras, Repsol, Saudi Aramco, Shell і Total і була створена у 2014 році.  Мета кліматичної ініціативи -  боротьба зі зміною клімату та активізація глобальних заходів реагування.  Щоб зробити внесок у скорочення викидів парникових газів, компанії-члени OGCI візьмуть на себе ряд заходів, які передбачають підвищення енергоефективності, використання електроенергії від поновлюваних джерел, а також зберігання та утилізацію вуглецю.

Як  інформує  ecotown.com.ua, ініціатори наголошують, що у планах  скорочення до 2025 року від 36 до 52 млн тонн еквівалента CO2 на рік за умови постійного рівня видобутку нафти та газу, що еквівалентно викидам CO2 від споживання енергії у 4-6 млн будинків. 

Зазначається, що інтенсивність викидів розраховуватиметься як частка нафти та газу, що надходитимуть у продаж.

Компанії збираються звітувати про досягнуті результати щорічно, крім того їх дані будуть оцінюватися аудитором EY, як незалежною третьою стороною.

Відзначимо, в рамках Паризької угоди 2015 року (угода Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, що регулює заходи щодо зниження вмісту вуглекислого газу в атмосфері з 2020 року) країни повинні утримати зростання глобальної середньої температури «набагато нижче» 2°C і «докласти зусиль» для обмеження зростання температури на 1,5°C.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.