Догори
Дати відгук

Нафтогаз реформував газовий дивізіон

Нафтогаз створив дивізіон «Розвідка та видобування» і дивізіон «Комерція»

3 хв на прочитання09 Травня 2020, 12:01
Поділитись:

У межах трансформації Група Нафтогаз ліквідувала дивізіон «Інтегрований газовий бізнес» та натомість створила дивізіон «Розвідка та видобування» і дивізіон «Комерція». Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії.

Повідомляється, що розформування «Інтегрованого газового дивізіону» зумовлене необхідністю адаптувати структуру до нових ринкових умов і сфокусуватися на діяльності з реалізації газу кінцевим споживачам після скасування дії ПСО (покладення спеціальних обов’язків) з 1 липня 2020р.

Серед основних функцій дивізіону «Комерція» – розвиток сегменту роздрібної торгівлі газом, розвиток трейдингової діяльності та побудова ефективних каналів реалізації природного газу.

Дивізіон «Розвідка та видобування» відповідатиме за розвідку та видобування газу і рідких вуглеводнів, ефективні інвестиції та нарощування доведених запасів в портфелі Нафтогазу.

«Розділення діяльності з видобутку та реалізації вуглеводнів належить до кращих практик міжнародних нафтогазових компаній. Це перевірена модель, що довела свою ефективність у світі і, я певен, буде ефективною і в Нафтогазі. В межах групи буде дві команди, два керівники. Вони зосередяться кожен на своїй ділянці роботи. Таким чином ми хочемо збільшити ефективність», – зазначив головний директор виконавчий Групи Нафтогаз Отто Ватерландер.

В свою чергу голова правління Групи Нафтогаз Андрій Коболєв зауважив, що створення двох нових дивізіонів є черговим кроком на шляху трансформації Групи Нафтогаз. Виокремлюючи видобування,Нафтогаз підвищує управлінський контроль за утриманням і нарощенням виробництва власного газу та збільшенням ресурсної бази.

«Упевнений, що ці зміни дозволять нам успішно виконувати поставлені перед компанією завдання і в черговий раз довести, що Група Нафтогаз була і залишається лідером змін державного корпоративного сектору», – зазначив  Коболєв.

Дивізіон «Розвідка та видобування» очолив Олександр Романюк, який до цього обіймав посаду першого заступника генерального директора Укргазвидобування.  Генеральним директором АТ «Укргазвидобування», ключового видобувного активу Нафтогазу, призначено Олену Кобець. До цього вона протягом майже п’яти років очолювала юридичний напрям товариства як директор з правових питань та член правління. 

Керівника дивізіону «Комерція» буде призначено та представлено пізніше.

Зазначимо, НАК "Нафтогаз України" у 2020 році сплатить до державного бюджету 39,7 млрд грн дивідендів, значна частина яких буде спрямована на реалізацію програми «Велике будівництво».

Нагадаємо, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв     заявив, що ціни на газ для населення у квітні 2020 року порівняно з початком року впали на 38%, і очікується подальше падіння цін. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Чорнобильська зона Рубка дерев Екологічні злочини
На території Чорнобильської зони продовжуються рейди: зафіксовано нові факти порушень
2 хв на прочитання21 хвилину тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитаннягодина тому
Маринад для курки Рецепт приготування
Маринад для курки з кока-колою: як замаринувати м'ясо по-новому
1 хв на прочитаннягодина тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання3 години тому
На Черкащині шахрайським шляхом привласнили землю вартістю понад 6 млн грн
1 хв на прочитання4 години тому
Декор зі спилів дерева: нові ідеї для вашої дачі (ФОТО)
2 хв на прочитання5 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання6 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання7 годин тому