Догори
Дати відгук

Держбюджет отримає віж Нафтогазу майже 40 мільярдів дивідендів - Шмигаль

НАК "Нафтогаз України" у 2020 році сплатить до державного бюджету 39,7 млрд грн дивідендів, значна частина яких буде спрямована на реалізацію програми «Велике будівництво».

1 хв на прочитання06 Травня 2020, 16:26
Поділитись:

Сьогодні на засіданні уряду міністри  заслухали звіт Андрія Коболєва щодо аудиту НАК «Нафтогаз», який провела компанія Deloitte. Відтак, у  2020 році підприємство сплатить дивідендів на 39,7 млрд грн (на додаток до вже (сплачених - ред.) 8,5 млрд грн у грудні 2019  р.).

Про це  Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Telegram-каналі .

За словами Шмигаля, значна частина цих коштів, з ініціативи Президента, буде спрямована на програму «Велике будівництво»: дороги, школи, дитячі садочки та реконструкцію 210 приймальних відділень опорних лікарень.

Присутній на засіданні уряду Коболєв прокоментував інформацію щодо фінансових результатів компанії. Як повідомляє  ukrinform, Коболєв   пояснив, яким чином було сформовано чистий консолідований прибуток НАК "Нафтогаз України" з огляду на виграш у суді й отримання компенсації від ВАТ "Газпром" у сумі 2,92 млрд дол. США.

"Якщо перевести цю компенсацію по курсу, який діяв на момент компенсації, у гривню, ми отримаємо суму 67,96 млрд грн. Прибуток, пов'язаний з цією діяльністю, який ми сплачуємо, становить 12,3 млрд грн. Чистий прибуток становить 55,7 млрд грн. Крім цього, Нафтогаз отримав прибуток від іншої операційної діяльності на суму 14,2 млрд, заплатив з нього 6,7 млрд грн податків", - зазначив Коболєв.

Чистий консолідований прибуток Нафтогазу за 2019 рік становить 63,3 млрд грн.

Нагадаємо, на період карантину керівництву Нафтогазу вріжуть зарплату. Так, зарплата керівників Нафтогазу під час карантину буде не вищою 47 230 грн на місяць.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.