Догори
Дати відгук

Надмірне вживання яєць призводить до інсульту - дослідження

В одному великому яйці міститься близько 186 мг холестерину

1 хв на прочитання05 Вересня 2022, 08:14
Поділитись:

Дуже важливо займатись профілактикою інсультів, адже це складний невідкладний стан, пише zdorovia.

Інсульт - серйозне небезпечне життя захворювання, яке виникає, коли припиняється кровопостачання частини мозку. Розрізняють дві основні причини інсульту: ішемічний та геморагічний. У першому випадку кровопостачання зупиняється через тромб. В останньому випадку розривається ослаблена кровоносна судина, що забезпечує мозок.

Те, що виявили в новому дослідженні, було одночасно дивним і шокуючим. Більше споживання яєць було пов'язане з високим ризиком геморагічного інсульту, але не з ішемічним інсультом. Кожні додаткові 20 г яєць, що споживаємо на день, підвищують ризик геморагічного інсульту на 25 відсотків.

Середнє велике яйце важить близько 60 г. В одному великому яйці міститься близько 186 мг холестерину і всі вони знаходяться в жовтку. Щоб уявити це у перспективі, людям із високим рівнем холестерину в крові рекомендується обмежити кількість споживаного холестерину приблизно до 300 мг на день.

Вплив яєць на стан здоров'я залишається дуже суперечливим. Багато досліджень показали, що помірне споживання може захистити від інсульту.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.